Girlytalk

Hem

Happy frågar sig var hemma är och jag spinner vidare på ämnet. 

Jag är född och uppvuxen i Sundbyberg utanför Stockholm. Där spenderade jag dagarna till jag blev 18 år då jag mer eller mindre flydde från mina föräldrar till Östersund. Där bodde jag ett läsår men det var aldrig riktigt hemma, jag pendlade mycket till både Stockholm och min dåvarande pojkvän i Umeå. Så efter ett år tog jag mina saker och flyttade till Umeå. Där bodde jag och hade ett komplett liv med studier, jobb, vänner, pojkvän, lägenhet, ja vardagsvanor helt enkelt. 

Jag har, av någon anledning, aldrig pratat Stockholms dialekt och i Umeå hittade min dialekt hem. Jag tycker också om der lite lugnare tempot i Umeå och snön, eller vintern med all magi den innehåller, norrsken, frost, Vårvinter och närheten till naturen. 

Efter några år med min ex-man som mest spenderades på resande fot eller på Sjukhus hamnade jag i London och nu är jag i München. 

Så var är hemma då? 

Stockholm är alltid hemma för där hittar jag i varje vrå. Kan stan utantill och har massa smultronställen. Det är också där mina bästa vänner bor, eller de flesta av de bästa. När någon i Tyskland frågar var hemma är, är Stockholm svaret. 

Norrland är hemma för där har jag ro i själen. Det är som att koppla in mig i laddaren när jag kommer till norra Sverige. När en svensk frågar mig var hemma är, är Norrland svaret. 

München är hemma för det är här jag har en vardag. En väldigt bra vardag med jobb, vänner, hem och en plats som är min. 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.