Girlytalk

Andranamn?

Jag och V vet redan vad vårt barn ska heta. Vi har ett flicknamn och ett pojknamn som vi har bestämt oss för. Vi är otroligt överens och visst när barnet väl kommer så kanske vi känner att det är fel namn men till 99% är vi bestämda. Men det här med andranamn alltså, hur ska man tänka där?

Båda våra “huvudnamn” har en historia som vi tycker om, vi kan säga att du heter det här för att det är ett fint namn och för att en fin människa hetta det. Vi är båda emot att barnet ska ha vårt förnamn som andranamn så som det är i vissa familjer, varken mitt eller Vs namn är släktnamn, så det känns lixom inte aktuellt, förhoppningsvis kommer barnet att veta att vi är dens föräldrar iaf… Våra föräldrars namn känns inte heller aktuellt.

Jag har två namn som är helt random som andranamn, de har ingen släktkoppling utan namn som mina föräldrar tyckte var fina. Min bästa vän har inget andranamn, tycker det är lite coolt också. Ja vi får se.

Hur tänker ni med andranamn? Till era barn? Er själva? 

2 kommentarer

  • Escaping Reality-ett nytt liv

    Det finns ett släktnamn på makens sida som går tillbaka många generationer så sonen fick det som en självklarhet, enkelt fixat. Vi resonerade mer om tjejnamn, det finns inga släktnamn på min sida och på hans bara killnamn. Vårt “reservnamn” om vi hade fått en tjej var min farmors namn som dessutom råkar vara min mammas mellannamn. Vi tänkte att vi kanske kunde starta ett släktnamn från min sida. Det är inte enkelt!

    • alex

      Det är fint med släktnamn tycker jag, roligt att ni hade ett sånt till sonen.
      Va roligt med ett namn från både din mammas och pappas sida, alltså reservnamnet.
      Vi får gräva lite och hitta något kanske…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.