Girlytalk

Varför blev jag gravid?

Jag sitter här och känner mig som ett frågetecken, jag är ju tydligen gravid nu. Vi har försökt i 1 år och 1 månad och nu är vi där. Och jag känner mig inte alls speciellt glad utan mer deppig, influensa sjuk och frågande.

Jag funderar på varför jag blev gravid just nu. Som ni säkert vet så tränade jag mycket och jag hade planer på att springa ultra marathon (det vill jag fortfarande men det får bli om något år) och det i kombination med en arbetsplats som gav mig ångest, magsår och en sån stress att jag grät varje morgon var kanske inte den bästa av mina idéer. Jag slutade på ångest-jobbet i april och började på mitt nya jobb där stressen är på en helt okej nivå, det är en person som driver mig till vansinne men ledningen och de övriga kollegorna är bra. Jag mår bra. Tycker det är roligt på jobbet (så länge jag inte träffar på idiot-kollegan) och jag kan vara så bra som jag kan.

Så i somras då tog lixom kroppen slut. Jag kunde inte alls prestera så som jag ville längre och jag fick lägga ner i princip all träning. Jag gick upp i fett och ner i muskler så min vikt står på +-0 men så klart har kroppen förändrats lite. Och nu är jag rädd för att det är därför jag blev gravid. Och att det betyder att jag inte får träna förrän typ om ett år. Jag saknar träningen så mycket men känner mig feg nu. Typ som om det där millimeter stora embryot som bor i mig skulle ramla ut om jag tog några löpsteg.

Jag vet att det är många som tränat under graviditeten och jag har alltid trott att jag också ska göra det, men nu vet jag inte längre, vågar jag chansa på det?

0

6 kommentarer

 • Linnea I Colorado

  jag kände som så att jag inte ville träna hårt innan det hade gått tre månader, även om jag fattade att det inte spelade någon roll så kändes det bättre. Typ som jag gjorde vad jag kunde

  • alex

   Jag tänker också så. Efter tre månader borde jag kunna göra vad jag vill, om jag inte blivit för tjock, får promenera till dess.

 • Nina

  Jag tror absolut att du kan börja träna igen, bara inte lika hårt som innan kanske 🙂 Ibland kan ju hård träning faktiskt påverka fertiliteten negativt, särskilt i kombination med stress. Mina tankar kretsar också mycket kring dessa frågor då jag försöker gå upp i vikt, och man vill ju liksom inte bli helt förslappad för det känns inte hälsosamt heller! Jag har läst att man ska “leva långsamt” när man vill bli gravid, det kanske ligger något i det. Dock tror jag verkligen att lagom träning under graviditeten bara är nyttigt! Du får känna efter helt enkelt 🙂

  • alex

   Ja alltså jag tror att jag blev gravid nu beror på att jag stressar mindre och mår både fysiskt och psykiskt bättre. Jag får helt enkelt fortsätta vara långsam, det blev en promenad med en vän idag.

 • Escaping Reality-ett nytt liv

  Man kan inte träna sig till ett missfall så av den anledningen är det ingen fara. Däremot för psykets skull kan det vara bra att lugna sig, jag var också lite feg i början av graviditeten och runt femte månaden skrek hela kroppen åt mig att ta det lugnt oh inte träna så hårt. Så lyssna på kroppen!

  • alex

   Det har du helt rätt i. Jag tänker mest om jag går ned massa i vikt och att jag nu behöver fettet. Men du har så klart helt rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.