Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Framtiden är så oviss

Något av det jag upplever som mest frustrerande med att försöka få barn är att jag inte kan planera framtiden. Jag älskar ju att planera och att drömma, att resa är ju som ni kanske vet ett enormt intresse jag har. Så nu har några vänner frågat om vi ska åka skidor i Schweiz i mars. Vi har åkt skidor tillsammans i över 20 år, en gång om året, och jag älskar det. Det är en så fantastiskt vecka med god mat, skratt och massa skidåkning. Jag ska svara senast imorgon. Och jag vet ju inte!

Om jag blir gravid den här månaden då är jag i vecka 27 när vi ska åka skidor. Visst kan man må väldigt bra då och känna sig pigg och fräsch men man kan också känna sig ganska tung och ur form. Men, och det här är kruxet, jag vet ju inte om jag blir gravid den här månaden. jag vet ju inte ens om jag blir gravid nästa månad eller månaden efter det. Kanske blir jag gravid i februari och då kan jag ju troligen åka skidor utan problem. Så här är det hela tiden.

Jag blir rädd för att planera för det finns så många “om”. Om jag blir gravid då eller då. Om jag mår illa. Om jag har foglossning. Ja ni förstår.

teen-skier-with-colorful-sports_small

6 kommentarer

 1. Jag har ju egentligen ingen erfarenhet av läget, men skulle vilja råda dig att fortsätta planera för roliga äventyr, upplevelser och resor. För när du blir gravid kommer den lyckan överskugga allt, och då kommer du anpassa resorna till de hur du mår, det du orkar och vill! Och om du INTE blir gravid, så har du lite roliga saker att göra och se fram emot 🙂

  • alex

   19 september, 2015 at 17:24

   Så himla smart råd! Tack, det gick rakt in i hjärtat.

  • Jag håller med! Om du tackar nej nu men inte blir gravid innan resan så kommer du säkert ångra dig. Om du å andra sidan är gravid då, så kan du ju alltid åka skidor i ditt eget tempo eller bara hänga i nån skön inomhuspool och läsa böcker tills de andra kommer tillbaka och ni kan äta goda middagar och umgås hela gänget 🙂 Det går säkert jättebra att kombinera resan med en eventuell graviditet. Själv har jag struntat i att anmäla mig till olika lopp under året för att jag tänkt att OM jag är gravid då så kommer jag ju ändå vara ur form… hehe har ju inte hänt. Så jag förstår tänket!

   • alex

    20 september, 2015 at 10:35

    Från och med nu så får vi helt enkelt planera våra liv utifrån dags läget = inte gravid, men hoppas på att det läget förändras.

 2. Tänk inte så, att du inte kan planera saker. Planer kan ändras och anpassas och bli jättebra. Om du blir gravid och inte kan åka skidor så kan du sitta i solen vid en husvägg med varm choklad och en god bok och koppla av, kanske bygga en snögubbe eller åka lite pulka. Planera in så mycket roligt du kan!

  • alex

   20 september, 2015 at 14:31

   Tack för ett bra råd! Självklart är det så, får tänka lite mer positivt både om det som är nu och det som förhoppningsvis kommer snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑