Böcker,  tips

Boktips: 22/11 1963

visst har vi alla lekt med tanken att få göra om något som blev fel? Om jag bara hade svängt vänster? Om jag bara satt det där skottet? Om jag bara hade sagt att jag älskar hen lite tidigare? 

I den här boken leker Stephen king med tanken att om JFK inte hade blivit mördad så hade inte heller martin Luther king mördats, vietnamkriget hade inte hänt, inte Koreakriget osv. Helt enkelt hade världen varit bättre. Därför skickar han tillbaka bokenshuvudperson jake till 1958 för att leva där till han kan förhindra mordet på JFK. Jake behöver göra en del detektivarbete även om han har mycket förhandsinformation och en hel del jobb krävs också för att smälta in i 50-talets Texas. 

Boken är lite seg, nästan 800 sidor och jag misstänker att översättningen var dålig, men storyn är bra. Det förflutna vill inte ändras utan försöker med olika medel stoppa Jake. Det är ingen lätt uppgift han har framför sig. Klarat han det? Hur gör han för att vara säker på vem mördaren är? Och skulle världen verkligen bli bättre? 

  
En bra, spännande men lite för lång bok. Tror dock att den skulle bli en helt fantastisk film! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.