V

Lär av misstagen 

idag är det 70 år sedan andra världskriget tog slut och V är inbjuden till en gala för att minnas allt hemskt och hedra de som hedrad bör. Eftersom att jag är Vs fru så hänger jag på klädd i denna skönhet från oasis

 
Tyskland bär på en skuld för hela andra världskriget och det är ett känsligt ämne här, inte lila lätt att bara säga att vi gjorde rätt eller vi vann utan man har levt i någon form av skuld och tacksamhetsskuld till USA och Storbritannien. Nu på senare år så har det sig börjat pratas mer och mer om hur tyskarna hade det under kriget att även här fanns det människor som inte ville kriga (vem vill det?) men blev tvingade eller straffade. 

Det sakens en hel generation tyska män som dog eller blev fysiskt eller psykiskt skadade av kriget och det gör mig så sorgsen att vi fortfarande inte lärt oss. Att vi fortfarande krigar och förlorar generationer av människor. Så sorgligt. 

Nu ska V snart hålla ett litet tal om/till just de tyska soldaterna som jag beskrev ovan, bäst att återgå till festen. 

4 kommentarer

  • Happy

    Det finns bara förlorare i krig, och ett helt land/folk är inte onda. Det är individer som bär på ondska. Och du, riktigt snygg klänning!!
    Sen blir jag ju nyfiken. Vad gör V, som får resa världen runt och hålla tal på middagar??

  • Jennifer Sandström

    Jag brukar tänka på det, och tänka att tänk vad konstigt när man tänker på det…. Att vi krigar? Av vilken anledningen? I vilket syfte? Det är så sjukt. En bekant som berättade om sin pojkvän i USA som är helt traumatiserad efter att ha varit ute i krig och dödat tre personer varav ett barn. Det är också helt sjukt. Det är ju ingen som mår bra av det.

    Ps. Det är intressant att läsa lite om V och allt vad han pysslar med!

    • alex

      Usch! De fysiska skadorna är en sak men de psykiska är bog värre både för militär och civilbefolkning.

      Får skriva ihop något om V då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.