Böcker,  tips

Vi måste prata om sex 

jag har läst Jakten på kapten klänning och tycker väl att boken var okej men det som jag fastnar för är egentligen inte Lindgrens sjuka sexuella böjelser utan alla dessa flickor som “vill” sälja sex.

En 14-åring som har telefonsex med Lindgren och som in i det sista tänker ha sex med honom, tjejer under 20 år är överrepresenterade av de Göran köper sex av/våldtar mot betalning. Det gör mig gråtfärdig och illamående.

Och det enda vi kan göra är att prata om sex med våra barn. Vi måste uppmana till onani så att både pojkar och flickor vet vad som är skönt och hur orgasm känns. Vi måste prata om samtycke och berätta för pojkar hur det känns när en kvinna är sexuellt upphetsad. Både flickor och pojkar måste veta att sex är fantastiskt och svettigt, fint och roligt och att det är SÅ bra sex är.

Vi måste betona att om det känns det minsta fel så är det inte okej. Om det gör ont så är det fel. Om der kräver att du betalar så är det fel och om du får erbjudande om betalt är det också fel.

Ska ringa min 10-åriga guddotter på en gång, eller i eftermiddag, och göra henne riktigt generad med ett sexsamtal. Gör det ni också!

0

4 kommentarer

 • Escaping Reality-ett nytt liv

  Jag tror också att det är viktigt att våga ha de där jobbiga, pinsamma samtalen och att det är de vuxnas uppgift att ta initiativet till samtal. Prata gärna med din guddotter om märkeshets och statussymboler också, jag såg en dokumentär för ett tag sedan om tjejer som prostituerade sig för att ha råd med märkeskläder och champagne på innekrogar. Skrämmande och hemskt på så många olika sätt!

  • alex

   Verkligen, tror att det är lätt att väntan på att barnet ska komma till oss och då blir det inget eller för sent.

   Usch va hemskt med prostitution för luxvaror, hemskt nog med prostitution för att överleva dagen men usch! Ska absolut prata om det.

 • happy

  Jag slukade boken. Den äcklade mig och förstår författarens reaktion att sex äcklade honom. Hur sex kan förtrycka, vara en makthandling och båd såväl fysisk som psykisk misshandel. Det är skrämmande hur kvinnor (och män) steg för steg brytas ned och brytas ned att göra såväl det ena som det andra. Samtal om sex behövs, och framförallt att sex ska vara njutning och på lika villkor – för ALLA inblandade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.