tips

Vi måste sluta äta hamburgare

I helgen skulle vi äta middag med vänner, vännen föreslog att vi skulle äta middag på en nyöppnad restaurang vid hennes jobb som serverade hamburgare men de bakade lixom brödet själv och så där. Spännande ryckte vi och sa ja.

Men det var fullbokat så då föreslog vännen Texas Longhorn. Jag var mycket skeptisk. Delvis pga att jag försöker undvika franshies-kedjor eftersom att de är så styrda och för att jag misstänker att de gör väldigt lite själva, de får fryst och värmer upp och steker på.
Jag försökte föreslå en annan typ av restaurang men vännerna ville ha hamburgare. Och jag undrar varför?

Hamburgare är lätt att göra hemma och om du vill kan du köpa allt fryst. Varför äter vi detta när vi lyxar till det på restaurang?! Är det typiskt svenskt? Är hamburgare fortfarande “exotiskt”?

Jag ät fajitas och blev väldigt dåliga i magen. Det tog långtid att få bord, servicen var okej men det var alldeles för skränigt för min smak. Vi kommer inte åka tillbaka.

IMG_0246.JPG

IMG_0245.JPG

(PS. Det finns restauranger som gör fantastiska hamburgare och visst är det gott med en burgare ibland men en helgkväll med goda vänner då provar jag gärna något annan av all den fantastiska mat som finns).

9 kommentarer

 • Bara brittiskt

  Håller med dig att det börjar bli tjatigt och känns som vardagsmat. Nej, det är inte svenskt. Burgarhak är jättestort i till exempel England fortfarande med flera stora kedjor med “kvalitetsburgare” med alla möjliga tillbehör. Kul att äta på efter en pubkväll eller med barn men inte som restaurangbesök.

  • alex

   Tycker att hamburgare funnits så länge att det inte längre är hippt och trendigt. Eftersom att jag inte bor i Sverige vet Jag dock inte vad som är trendigt, pulled pork kanske?

 • Bara brittiskt

  Ja men nu är det “gourmetburgare” som gäller. Det tråkiga är bara att de oftast inte ÄR speciellt gourmet jämfört med vanlig Sibylla som funnits i evigheter. För torrt stekta, för små och med bröd som hade räckt till fem burgare.

  Brrr. Pulled Pork var jätteroligt när det kom men nu finns det överallt. Så trist. Nej nu får jag bege mig till London och kolla in nästa mattrend. Street food med vagnar kommer ju mer och mer i Sverige och det är lite kul för där varierar maten. Annars är nog Vietnam och Korea sådant som kommer.

  • alex

   Håller helt med dig! Hemmagjorda hamburgare är smaskens, en gourmet hamburgare på restaurang är okej men att betala 150kr för en hamburgare som någon bara stekt på utan kärlek, det måste vi sluta med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.