Girlytalk

Nej, tack till plast, eller?

Jag handlar mycket (allt jag kan) ekologiskt, jag har skrivit om det förut (här och här bland annat). Jag kan fortfarande bli förbannad över att ekologiskt är dyrare men i de flesta fall så unnar jag mig det. För jag tror verkligen att kroppen mår bäst utan gifter. De flesta saker är heller inte mycket dyrare utan det rör sig om några få kronor per grej (som iofs blir mycket i slutändan men ja ni förstår säkert).

Men det jag funderar på nu är det här med plast. “Alla” säger att plast är så dåligt men hur är det egentligen? På jobbet har jag bytt ut min plastflaska mot en flaska i aluminuim och jag tycker att vattnet smakar godare då. Och jag äter inte på plast varken hemma eller på jobbet men matlådor har vi bara av plast. hur farligt är det?
Glas väger ju mycket mer än plast så att släpa med sig glaslådor med mat är ju tyngre. Var kan man hitta bra matlådor av glas?

Har ni några tips? hur tänker ni?

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.