tips

Hallon- och saltlakritspaj

Det här är en paj som är supergod och som faktiskt innehåller relativt liten mängd socker. Det här receptet räcker till en normalstor pajform (ca 12 dl).

Smält 100 gram smör blanda med 0.5 dl socker (vanligt eller råsocker) och 3 dl havregryn.
Ta fram pajformen och lägg/pressa/platt ut smeten i botten.

Knäck 1 ägg i en bunke. Häll i 1 dl creme fraîche och 1 dl färskost (typ philadelphia). Häll också i 1 tsk vaniljpulver och saltlakritspulver efter behag (jag tog 1 tsk och det var för lite), samt max 0.5 dl socker till. Blanda så att smeten blir klumpfri. Häll i hallon. Också efter behag men ganska mycket. Jag hade säkert i 300 gram frysta hallon.

Häll hallonsmeten i pajformen. Grädda i 20 min på 175 grader (till smeten stelnat). Servera den kall som den är, gärna med en kopp kaffe till.

IMG_2168

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.