Girlytalk

Nu passar det!

Precis som Natalia skriver här så finns det vänner som lixom försvinner av en anledning eller en annan och som sedan kommer tillbaka när det passar dem. Jag har ett flertal sånna “vänner” tyvärr. Jag har svårt att släppa taget om folk och kämpar gärna för en vänskap lite längre än nödvändigt eller vad som är bra för mig.

En vän till mig fick barn i december och fram till dess var vår kontakt okej. Men sedan fick hon barn och bäbisen blev så klart i fokus. Jag respekterade detta och höll mig i bakgrunden, men självklart gled vi ifrån varandra under den tiden. Men så i våras så gjorde hon någon form av nytt försök att ha kontakt men det slutar alltid med att hon inte svarar när jag ringer eller smsar. Och jag är så innerligt trött på att vara den som alltid ska lixom dra i det mest, försöka lite mer. Jag vill också känna mig lite “jagad” ibland om ni förstår vad jag menar?

Efter den här rundan så frågade hon om vi skulle ses under sommaren och jag sa att det kan vi nog göra men sedan hörde hon inte av sig. Hela sommaren har gått och hon har haft sin man hemma och “alla” kompisar och föräldrar och släktingar är ju ledig. Så inte ett ljud hörde jag av henne på hela sommaren. Men nu när hösten kommer och hennes man har börjat plugga igen och vännerna jobbar och det kanske är lite ensamt att vara mammaledig då dimper det ner ett mail från henne i brevlådan. En slump? jag skulle inte tro det va!

Jag svarade på hennes frågor och ställde motfrågor som hon inte svarade på. och sedan frågar hon om vi alltid ska vara så stela mot varandra? Det var droppen för mig. För jag hade svarat utförligt på hennes frågor och hon undviker mina. Hon lägger över hela ansvaret på mig och det tänker jag inte ta. Visst är man alltid två som bråkar men det här går jag inte med på. Så nu har jag bestämt mig för att vi inte är vänner. för jag vill inte vara den vän som man ringer i sista hand. Jag vill sätta mig i första hand och jag vill umgås med människor som också gör det. som stärker den bild jag har av mig själv och inte degraderar mig till gårdens tidning.

nej du kära “vän”, nu är det slut på det här. För man kan inte bara behandla människor som ingenting, och sedan tro att ingenting har förändrats.

friendship-82acdf92aa30d6b90187163d93bd2f90_h

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.