Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Baka tunnbröd! 

Igår var jag och bakade tunnbröd med några andra svenska tanter! Det var helt underbart. 

  
Jag hade aldrig bakat tunnbröd förut men tanterna var så himla vänliga och hjälpsamma. det var svårare än jag trodde men samtidigt är det terapi, man får stänga av hjärnan och jobba med händerna. Myclet teknik och i slutet fick jag till några bra bröd. 

  
Dock ska man nog inte baka bröd i ett vädligt varmt runt i sex timmar när det är två veckor kvar till man ska föda… Jag var helt slut! 

Sedan var det superhärligt att få prata svenska obehindrat, höra olika svenska dialekter och prata om svenska saker. Som ett litet mini PRO i München. En helt underbar dag och V som älskar bröd är extremt nöjd! 

Underbar dag! 

Igår hade jag en underbar dag. Jag var med goda vänners barn som är 6 och 3 år. Och det var typiskt München-väder. 30 grader varmt och åska i luften. 

Vi cyklade (de cyklade och jag promenerade efter), gjorde lera i sandlådan, blåste såpbubblor, de var rädda för insikter men försökte fånga myror. 

Ibland är det så himla skönt och sorglöst att umgås med barn. Jag blir så mycket bättre på att bara vara i nuet. Och det var så härligt att bara få säga ja åt alla förslag de hade. 

  

Varför borstar man tänderna på morgonen? 

Under graviditeten så har jag haft lite problem med mina tänder. Under kräk-tiden fick jag superilningar i en tand och trodde att jag skulle avlida och nu har jag en hörntand som känns ojämn och konstig när jag känner på den med tungan, den gör inte alls ont, så det kanske är att den kommit upp nu? Men till tandläkaren måste jag gå när ungen är ute. Dock vill jag inte det för att jag hatar att gå till tandläkaren och för att jag är rädd att hen ska säga ”va sjutton detta är det värsta jag sett, varför kommer du inte oftare? Nu måste vi dra ut alla tänder!” (Det var läääääängesen jag var hos tandläkaren med andra ord!) 

Hur som helst så tycker jag att borsta tänderna är en tråkig sysselsättning. Det är ju lixom något man bara gör typ som att tvätta händerna efter att man gått på toa. Jag gör det morgon och kväll. Men varför borstar man tänderna på morgonen? Jag äter ju inget på natten utan möjligen dricker jag vatten. Bakterierna borde ju hållas i schack åtminstone till lunch. Är det inte då man borde borsta tändern? Kväll och lunch? 

Paket och pappas pengar 

Paket från Sverige! Det betyder nästan alltid goooooodis! Har hällt upp det i en skål men är så där sugen…

  
I glaset har jag Sprite mynta, som är ny smak tror jag. Den smakar exakt som vanlig Sprite. Fattar ingenting. 

Det jag egentligen vill tipsa er om är världens bästa barnprogram i alla fall för vuxna: Pappas pengar. 

Det handlar om världens rikaste man (Johan ulvesson) och hans son bröli (Olof wretling) som är 23 år och extremt curlad. Nu vill bröli lära sig att stå på egna ben och pappan är inte sen med att hjälpa till på alla sätt möjligt. Bröli lär sig städa, åka buss, hitta lägenhet och som ni kanske förstår är vägen inte direkt spikrak. Jag skrattar så jag gråter! (Skickar ett lite extrastarkt tips till Escaping reality för jag tror detta är din humor). 

Trött kropp

För första gången under graviditeten känner jag mig så himla trött. Både sömnig och lixom slut i kroppen. Jag kände mig ju så klart så även när jag kräktes men då kände jag mig mer sjuk. Nu känner jag mig gravid-trött. 

Som grädde på moset har den här veckan varit ganska dålig. Vårt värmesystem i lägenheten har helt slagit bakut och vi har haft element som varit avstängda men varit 60 grader varma! Så varmt ger ju asdålig sömn och samtidigt blir jag rädd. Vad händer om vi bor här när barnet lär sig gå eller krypa, hen kommer bränna sig sönder och samman. 

Så… Vi gick på en husvisning. Huset var i ett område vi vill bo och helt okej pris men det var bara vi där och huset var ostädat och nergånget. Det låg lixom smutstvätt överallt!! Blä! 

Dessutom har jag konstanta förvärkar och så den där halsbrännan. Och på jobbet blev jag tvingad att jobba med en idiot. En av idioterna. Jobbet flyter verkligen inte på. Snart slut! Sista dagen med elever idag, nästa vecka har jag möten och fortbildning för mina kollegor. 

Japp, klaga det kan jag iaf. Innan jag blev gravid så jag mig som en positiv person med hett temperament. Nu vete fan alltså… 

  

Sååå himla pysslig

Vi har verkligen försökt hålla nere babyns saker till ett minimum men den där lilla varelsen behöver grejer alltså. Och stora grejer. Vagn, bilbarnstol, badbalja (vi har bara dusch) och sedan förvaring till alla blöjor, kläder, handdukar och sånt. Så när vi fick en spjälsäng av en kollega till V så tackade vi genast ja. 

Problemet var bara att den var så himla ful. 

  
Alltså i färgen. Ingen charm what so ever. Så jag köpte färg och målade om den. Kände mig så himla pysslig och huslig att jag höll på att smälla av. Riktigt nöjt av hur fint det blev om än inte perfekt. Men också miljöaspekten. Gu jag kände mig så himla hipp och miljövänlig. Japp det krävs inte speciellt mycket för att jag ska höja mig själv till skyarna. 

  

Serietips: bron

Som vanligt är jag sist med det senaste och därför har jag aldrig sett den svenskdanska serien bron. 

Nu har vi sett första säsongen jag och V och jag kan säga så här. Jag gillar brottet. Jag gillar att det är samma brott i hela säsongen och att både polis och brottsling får vara smarta. 

  
Däremot faller trovärdigheten för mig med den kvinnliga huvudrollsinnehavaren saga. Saga beter sig otroligt autistiskt (enligt mig) där hon är helt oförstående för sociala koder och regler. Att en sådan person klarar polisens testet och dessutom avancerar inom kåren finner jag otroligt. Att hon dessutom inte blivit ifrågasatt/tillsagd av någon på 38 år innan hon träffar sin danska kollega Martin finner jag också osannolikt för med hans hjälp kan hon lära sig socialt samspel och anpassa sig delvis. 

Men visst är hon underhållande och samspelet mellan de två huvudrollsinnehavarna tycker jag är bra. Hela serien finns nu på svtplay.

« Äldre inlägg

© 2016 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑