• Barn & gravid,  Funderingar

  Jag fick frågan hur jag tänker kring föräldraledighet, barnomsorg och så där. Planen är att jag ska vara hemma till efter jul och sedan jobba deltid 50-80% medan V är hemma med barnen. Jag vet dock inte riktigt var jag vill jobba. Min tjänst jag har haft är nedskuren och som ni vet så var jag också ganska less. Samtidigt skulle det vara skönt att återgå till samma kollegor för att slippa lära känna nya människor. Men tänk va kul att få göra något helt nytt!

  Till hösten börjar Nils skola och då behöver jag vara hemma från klockan 12 ungefär, när skolan slutar. Jag känner mig ganska nervös för den tyska skolan känns väldigt strikt och hård, men samtidigt tror jag att Nils kommer gilla det. När skolan slutar är skolsystemet uppbyggt så att du ska göra läxor i några timmar, därför är ofta mammor hemma för att stötta och hjälpa med det.

 • vardag

  Lite bilder från veckan som gick

  Ätbar present från Sverige. Blomman fick jag från en fd kollega.
  Nils har klätt sin julgran efter en månads tjat. Den är verkligen förskräcklig. Men också så charmig.
  Frukosttårta. Alltså jag älskar tårterster och att få ta en bit till frukost är det lyxigaste jag vet.
  Fick det här kollegieblocket av Nils.
  Det har blivit höst här också. Och den här bilen är ju verkligen tio av tio. Gillar speciellt att följarna matchar lacken.
  Fick också en väldigt tjusig prinsesstårta.
  Och fondue.
 • vecka

  Vecka 46

  Min syster kommer på besök. Det ska verkligen bli ljuvlig. Så kul! Vi ska chilla och promenera. Blir det bra väder åker vi mot bergen.

  Annars är det vardagssysslor som väntar. Ärenden, träning, matlagning och tid för livet.

  2020

 • Funderingar

  Men ge dig nu då, covid!

  Covid härjar på. Jag försöker påminna mig om att spanska sjukan härjade i två år innan den ”dog ut”. Antalet corona-smittade går upp och restriktionerna som vi aldrig varit utan (eller, vem tusan vet?) kommer att återkomma. Vårt livsutrymme kommer krympa igen. Det kommer bli ensamt ännu en gång och vännerna i Sverige kommer vara oförstående. Inte för att de inte vill utan fr att de inte kan föreställa sig hur det är att inte få gå ut. Ja alltså ut utanför dörren. Kommer det bli så igen?

  Här om dagen tänkte jag på hur ljuvligt det är att dra på sig jeans och t-shirt och gå ut. Hur det känns med värmen mot huden. Solen steker men jag blir ändå inte överhettad. Kanske är det när den känslan återkommer som vi kan gå ut igen. Kanske kanske är covid borta då.

  Va less jag är. På att inte kunna planera. Knappt drömma. Så glad var jag för att vi äntligen bokat en resa i april toll bästa vänner. Men nu känns det som om det är lika bra att gå o lägga sig och vakna i juni.

 • vecka

  Vecka 45

  Jag fyller år i veckan. 37. Det känns fint. Förra året var det jobbigt med strikta corona-restriktioner och mycket på jobbet. I år är det jobbigt av andra orsaker. Men jag betar av och kämpar på. En sak i taget. Försöker få till stunder k vardagen att må bra. Jag läser massvis. Flyr verkligheten lite då. Pratar i telefon. Äter regelbundet. Andas djupt. Funderar och ja… är med barnen.

  Ibland lyckas jag uppskatta det stora i det lilla. Ibland låter jag det vara. Det känns som att det går åt rätt håll men jag önskar att det gick snabbare. Så där som man alltid gör så klart.

  I veckan bokade vi en resa över påsk. En av mina bästa vänner bor i London och vi hoppas att vi ska kunna ses då. Då har vi inte setts på över 2 år. Märkligt. Men jag längtar redan!

  2020

 • Funderingar

  Vet inte

  Min mamma är här och jag behöver en paus. Smög upp till sovrummet och andas djupt. Jag är sömnig men också lite rörig. Jag har känslan av att jag fick precis vad jag ville ha, två friska barn, och hamnade på ett ställe där jag inte mår helt toppen. Det är en inre stress. Eller jag vet inte. Jag skulle behöva terapi igen. Det är mycket som snurrar och jag, ja jag vet inte just nu. Därför blir det inte nyckeltal skrivet heller.

  Men det är bra också. Fint. Mysigt. Jag snusar på Majken. ser henne upptäcka världen. Betar av listan med saker som måste göras men som jag inte orkar med. Läser böcker med Nils. Sitter nära Nils. Svarar på hans frågor. Funderar över världen och tycker i stunder att livet är rätt gött. Så det är inte nattsvart. Det är bara lite väl rörigt just nu.

 • vecka

  Vecka 44

  Min mamma kommer hit imorgon. Det känns okej. Det är inte okomplicerat men V jobbar borta några veckor nu så det blir skönt med sällskap.

  Det är lite för mycket i mitt liv som inte funkar nu. Som lixom skaver. Det kanske inte är något stort problem men det är hela tiden saker som behöver fixas. Efter sjukdomar och extrem (för mig iaf) sömnbrist så var nog den där väggen nära. Jag har inte orkat med något utöver de allra mest basal sakerna. Handla mat har varit övermäktigt till exempel. Det är så klart inte okej alls. Att det blir så. Men ja så reagerar jag när det blir för mycket, för ingenting och det blir en sprial av masa saker som inte blir gjorda som ger mig mer ångest och ännu mindre handlingskraft. Så nu, får jag sakta och säkert nysta upp det jag ställt till med. Fixa, ringa samtal, fylla på skafferiet och ta tag i grejer igen. Det löser sig alltid. Det är en skön insikt och en tanke som gör att det ena går att ta tag i det. Så har det inte alltid känts och då har det varit betydligt värre.

  Sakta men säkert ska jag nysta upp saker och så ska jag vara med mamma och barnen. Tända ljus på gravar. Äta gott. Dricka kaffe. Mysa. Ja sånna grejer. Det blir en bra vecka trots allt.

  20202019