Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Krav i relationer 

Min syster som sagt upp kontakten med mig pga att jag är allergisk mot hennes hund och varit allmänt dum i huvudet har nu satt kravet ”om vi ska ha en relation så ska inte jag behöva svara när du vill ha kontakt”. 

Det är ett helt sjukt krav ur så många aspekter men framförallt är det så bakvänt. Vad är det för relation om man inte behöver svara varandra? 

Hur som helst fick det mig att fundera på villa krav jag har på mina relationer. Kravet på V är väl störst. Han får inte ha sex med andra, vi ska hjälpas åt i livet etc. 

Med vänner är det mer diffust. Kan jag kräva att folk ska hälsa på i München? Det underlättar ju helt klart men kräva? Kan jag kräva att de alltid släpper allt de har för händerna och alltid prioriterar mig först? Nej! 

Möjligen kan jag ha höga krav på mig själv och hoppas att jag har vänner med lika höga krav. Men det är svårt med relationer, kanske ännu svårare när man flyttat långt bort. 

Jag är så tacksam för att jag har himla bra vänner och för att jag lagt ned mycket jobb och tid i de relationerna. 

Sjuk

Jag har blivit förkyld nu. Det var väl väntat och egentligen inte så farligt men jag är sååååå trött. Nils har varit vaken sedan fyra och tjorvat med magen. Det hjälper exakt noll. Så idag ska jag bara sovs när Nils sover och dricka kaffe. Åh vad jag önskar mig en dag i soffan utan barn, men får passa på att mysa med honom istället. 

Bjuder på några bilder jag hittat: 


Dåligt! 

Minns ni att jag köpte en förlossningspresent till mig själv? 

Ett armband från Sophie by Sophie med Nils månadssten. 


Så himla nätt och fint men för mig var det dyrt. 1000kr! Jag är ingen smyckes-människa och tycker att 1000kr är dyrt (inte bara för smycken utan det är mycket pengar). 

Så kom armbandet och jag satt på mig det. Efter ca 10 timmar ramlade det av. Jag skulle bara öppna bildörren och armbandet ramlade av. En länk hade lossnat. Jag mailade dem och fick svar direkt att de skulle fixa armbandet. 

Det tog sin tid men jag fick tillbaka ett helt armband och satte glatt på mig det. Det är perfekt och verkligen min stil. Men efter ännu färre timmar ramlade det av igen. 

Det är länk där Sophie by Sophies logga sitter som går sönder. Så jag mailade och sa att jag ville ha pengarna tillbaka. Inget svar på en vecka då jag mailade igen. Då fick jag svar. Att jag skulle få pengarna tillbaka. 

Jag tycker att den här typen av fel är oacceptabla på smycken i den här prisklassen utan något man kan vänta sig av smycken från hm. Jag känner mig himla besviken på Sophie by Sophies smycken och skulle inte rekommendera dem till någon eller köpa deras andra smycken. 

Men jag köpte något annat i present till mig själv. Vad avslöjar jag snart! 

Julmust och tårar 

Igår grät jag. Av ilska och sorg och frustration. Jag satt på en bänk vid golfängarna och hulkade med en överlycklig Nils i knät. Tog mig samman och gick hemåt med en hysteriskt gråtande Nils och små tårar rullande på mig. Tyckte först att det var pinsamt men tänkte sedan fuck it, så här känner jag och ni visar jag det! 

Hade en mysig kväll med plockmat med en av mina bästa vänner som dessutom erbjöd sig att ta Nils under natten så jag får sova. Men jag sov en del på dagen så det gick bra ändå, kanske att jag utnyttjat det i natt. 

Hur som helst, kolla vad jag hittade på Ica: 

Sorg och familj 

Jag är ledsen och Har inte så jättemycket att skriva. För fem år sedan bestämde jag mig för att bryta med min familj. Vår relation har aldrig varit tipp-topp men då kulminerade den då jag verkligen behövde deras hjälp och stöd men inget fick (självklart är det mer konplext). 

Det var ett svårt beslut men något jag aldrig ångrat. Jag har skapat en egen familj under hela mitt liv med bra och fina människor så jag saknar inte skyddsnät eller familj på det viset. Men när Nils skulle komma kände jag att jag inte kunde beröva honom hans morföräldrar oc mostrar. 

Men tyvärr. Det går inte. Jag orkar inte med de problem, bråk, krav, konflikter som de kommer med. Så jag sörjer nu. Att Nils inte får alla sina mostrar, att de väljer annat än mig och Nils som högre prioritet, att min pappa aldrig ens försöker förstå mig och att min mamma och jag är allt för olika. 

Vissa saker är bättre men någon familj blir de aldrig. 


Bild härifrån.
Ja det blir ett tråkigt och luddigt inlägg men jag vet inte var jag ska börja eller hur jag ska förklara alla turer som varit och är kring detta. Snart har jag mer energi. 

Lite förkyld 

Nils är lite förkyld. Egentligen inte alls mycket utan mest täppt. Men tillräckligt mycket för att inte sova längre än till fem. Sååå segt! 

Dock har han sovit som en sten på dagen, något han inte brukar göra så då har jag ofta passat på att sova lite jag också. Jag hoppas förkylningen håller sig på den nivån och är snabbt övergående men han har blivit mer och inte mindre snuvig senaste dagarna så vi får väl se.

Dagarna i Stockholm är hanska oplanerade och det är skönt. Så vi promenerar, hänger med varandra och har det gott. Supermysigt men det blir inte så mycket att blogga om. Har ni några önskeinlägg? 

Fantomen på operan i Stockholm

I lördags såg vi musikalen fantomen på operan på cirkus! Så himla bra! Som ni kanske minns så älskar både jag och V musikaler och den här uppsättningen av fantomen på operan var så proffsig och cool. Jag kan redan storyn och sångerna så jag satt och var konstant imponerad över scenen och alla kulisser och sånt de byggt! 


Jag tycker Peter Jöback har en fantastisk röst som gör sig bäst i musikaler men alltså i den här produktionen glänser de andra rollerna mer vilket också var roligt! 


Extra roligt var också att en vän till V är med i musikalen. Han var så klart också helt fantastisk. Älskar när människor satsar och lyckas med sina drömmar, tycker det är så inspirerande. 

Bilderna är här ifrån och här kan ni köpa biljetter.

« Äldre inlägg

© 2016 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑