Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

En dröm som förblir en dröm

Även om jag är för att man försöker uppfylla alla sina drömmar så finns det drömmar som vi aldrig kommer få uppleva av en eller annan orsak. Kanske är det saker som andra påverkar eller som ingen kan påverka, som att få ett barn eller ett visst kön på barnet, träffa kärleken eller träffa en älskad men avliden person en sista gång. Det gör inte drömmen mindre värdefull eller vacker och jag tror att alla bär sådana drömmar, som vi vet eller kanske inte vet kommer förbli just en dröm. Min sådana dröm är att åka till Japan. Alltså först och främst verkar det vara ett otroligt vackert land. Men det är också något mer kulturen som lockar mig. Det känns som om de (i böcker jag läser, skönlitterära böcker) strävar efter en enkelhet som vi helt glömt i vår del av världen. De bor ofta litet och spartanskt och äter enkelt och samtalar istället för att shoppa och ha sig. Sedan känns Tokyo lite som ett äventyr i sig. Allt finns där. Allt blinkar och låter, tänker jag mig. Sådana skillnader på landsbygd och stad. Så lockande. Kanske skulle jag helst av allt vilja bo där ett tag, typ ett halvår. Men som sagt var, det kommer inte hända. Men det hindrar mig inte från att drömma och läsa om Japan. Typ hos Happy som skriver om Japan här, här och ger sina bästa Tokyo-tips här. Natalia har också skrivit om Tokyo Här.

Vi tjänar exakt lika mycket

I Tyskland eller i alla fall i Bayern sambeskattas gifta människor. Jag har inte reflekterat så mycket över detta förän nu då min svärfar frågade om det är samma i Sverige?

Sambeskattning betyder att min och Vs inkomst läggs ihop i en klump, klumpen delas 50-50 till mig och V och sedan skattar vi. Det betyder ju att vi tjänar lika mycket.

Jag har faktiskt inte reflekterat så mycket över detta för båda våra löner går in på samma konto så det är lixom som om vi får “en lön”. Det är ju Dock en skillnad mot hur det är i Sverige där man beskattas individuellt.

Först tänkte jag att detta är en fördel för jämställdheten. Vi förlorar inte lika mycket pengar om V är hemma med Nils för så blir ju vår skatt lägre, samma sak om vi vabbar blir vår förlust av inkomst lägre. Vi har också samma procent del av inkomsten som dras till pension så jag som deltidsarbetande kvinna blir inte lika drabbad i långa loppet.

men det är ju klart att det kan ses som att kvinnan blir försörjd av mannen och därför inte “behöver” arbeta eller att det är lättare att göra valet att kvinnan är hemma när lönen kanske inte påverkas lika mycket. Kanske blir det “onödigt” att kvinnan jobbar för att inkomstförändringen blir liten men arbetet hemma blir lidande och mannen kanske måste göra sin del?

Hur jag än tycker så har vi sambeskattning och för mig och oss funkar det bra och känns mer rättvist.

Boktips: skymningsflickan -Katarina Wennstam

Jag har fastnat för Wennstams deckarserie och jag hittade dem på second hand i Sverige, jag läser dem dock inte alls i kronologisk ordning vilket ibland gör mig lite förvirrad.

Hur som haver har jag nu läst Skymningsflickan.

Precis som Alfahanen (av samma författare) handlar den här boken om våldtäkter och ett riktigt äckel. Men på ett mer subtilt och psykologisk sätt vilket jag älskade. Den handlade också mer om konsekvenserna av våldtäkten efteråt för offren och hur rättsystemet tänker.

Som ni säkert redan hör så tycker jag att den hör boken var fantastisk. Äcklig och allt för nära sanningen för ofta men informativ och viktig.

Den bok borde alla tjejer och kvinnor läsa. Vi måste tro på varandra, precis som gjordes under #metoo, vi måste stå enade om våldtäkter och mäns makt ska försvinna.

Boken finns bland annat här.

Pmsig-dag

Jag är lite låg och gissar på pms.

Har haft några kollegor över och diskuterat olika problem och peppat varandra, så mysigt! Det är roligt när man får lära känna kollegor lite bättre och privat. Att vi öppnar upp oss. Jag fullkomligt älskar att berätta om Sverige! Världens bästa land, typ…

efter det försökte jag vila, pratade med en vän, mediterade och har läst. Underbart! Men har ändå den där gnagande ledsen känslan i magen. Imorgon är en ny dag med bättre humör.

Har iaf städat och fint hemma, vilket jag älskar, inte en vanlig syn med tanke på småbarn och trötthet och så där;

Lite disk också. Åt halloumi till mellis. Också tecken på pms, är sjukhungrig.

Morgondramatik

Igår var det min sovmorgon. Nils har hosta så när vi har möjlighet ger vi varandra varannan sovmorgon, egentligen borde alla sovmorgnar vara mina för jag ör vaken 200% mer på natten men ändå. Igår fick jag sova ut.

Jag gick upp och skulle dela en Fralla och skar mig något djävulskt i fingret. Blodet rann och jag gick panik. Nils satt på köksbänken. Jag hämtade papper och droppade blod i hela köket och satte mig när Nils men på golvet när det svartnade.

Vad gör ungen?

Ber om att få komma ned och jag hjälper honom. Sätter sig i mitt knä för att trösta. Börjar leta efter V som då var i garaget en snabbis, men hittade så klart inte honom.

Sen då?

Hämtar papper och börjar torka blod på golvet! Alltså städar. Fina fina fina omtänksamma älskade barn. Jag blev så rörd.

Nu är fingret omplåstrat och fortsatt ömt men okej. Men satan alltså!

Etsy

Jag har inte varit inne på etsy på hur längesedan som helst men Natalia påminde mig om sidans existens, blev som alltid helt fast.

Dessa gulliga örhängen och massa mer roliga och finurliga par finns här!

När vi ändå är inne på örhängen så var de här läckra!

en sån här skulle jag vilja ha på jobbet. Choklad, godis, snabba kolhydrater, saft… sånt som behövs både för njutning, mental överlevnad och för min diabetes.

Planen för dagen

Sen här veckan har jag och mina kollegor testat prov. Vi har utformat standard prov och nu har massor av elever gjort dessa prov som vi nu ska bedöma. Så jag sitter hemma och läser.

Att jobba hemma är effektivt för mig för att det inte finns någon jag kan prata bort tid med. Jag kan vara så himla pratig på jobbet att jag själv vill få tyst på mig men det går knappt.

Klockan ör snart nio och jag börjar bli klar. På måndag ska vi sitta tillsammans och diskutera. Så det finns mer tid. Jag tänkte därför passa på att göra annat också.

Baka mer bröd. Tror dock inte det blir frallor utan limpa den här gången.

Ta en promenad och handla.

Skriva lite dagbok för Nils, ligger så långt efter där.

Tvätta en maskin till och bara njuta.

Jag skulle vilja rensa också men just nu är jag ganska färdig rensad tyvörr.

Och bara njuta. Hoppas ni får en toppen fredag!

Önskar jag var hör idag igen men molnen ligger tunga över München idag.

« Äldre inlägg

© 2018 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑