• vardag

  Lite bilder från försommaren

  Nils fångade en fjärilar! Med händerna. Hur gjorde han det?
  Nils firade fem år med plättbakelser! Slurp sa det men att göra dem var svettigt! Har heller inget plätt-lagg så bara det var ju ett projekt att få tag i. Önskar att jag inte var så påstridig med mina idéer…
  Det är fotbolls-EM och vi har gjort olika flaggor som vi kan vifta med. Var tvungen att googla i vilken ordning färgerna ska vara på den tyska flaggan. Min man blev besviken.
  Kalas med tema guld och Sverige. Kanelbullar och chokladbollar bjöds det på. Slurp sa det bara så var det slut!
  Tog tag i en riktig hatsyssla. Putsa fönstrena. Tänker alltid att det inte spelar någon roll för man märker ingen skillnad men jo det gör man! VERKLIGEN!
  Volker tog Majken till BVC och jag och Nils fick kvalitetstid. Vi drack kaffe, pysslade fler flaggor och hade det riktigt mysigt.
 • Böcker

  Boktips: Przewalskis häst – Maja Lunde

  Den sista delen, eller åtminstone tror jag det, av Lundes dystopiska klimatförändrings triologi handlar om vildhästar i Mongoliet. Den utspelar sig i tre olika tider precis som de andra böckerna har gjort med olika problem som kretsar kring hästarna: infångandet av hästar på 1800-talet, utsättandet av hästar på 1900-talet och sedan se två sista (?) höstarna på 2000-talet. Eller kanske 2100-talet.

  Problemet här är att jag inte alls bryr mig om hästar, är superallergisk så har noll relation till det djuret. Förstår också att hästarna bara är en symbol. Men det är ändå himla mycket hästfakta alltså.

  Det stora problemet är att jag nog inte får någon riktig känsla för människorna heller. För det är ju människornas problem som är i fokus ändå. Deras sorger och bekymmer engagerar mig inte alls som det gjorde i bok två. Gu va jag grina och hade ångest då.

  Är du intresserad av hästar, läs den! Annars rekommenderar jag starkt den andra delen i serien!

  Del 1: binas historia

  Del 2: blå

 • Funderingar,  vardag

  Livet är privat

  Livet känns så jäkla skört just nu. Jag har längtat efter vaccin och att corona-greppet ska släppa världen lite. Så hände det och jag känner mig tom. Jag vill också visa alla bilder på glada barn och allt kul vi gör, vardagen, ja själva livet men det går inte. Det är som att livet under corona blivit mycket mer privat. Vi är i vår lilla bubbla och det känns tryggt och bra. Stabilt. Som att livet snurrar lagom fort och nu när jag får gå utanför bubblan har jag glömt lite vad jag ska göra där utanför.

  Sommarlovet lunkar sakta fram. Vi fikar. Jag försöker läsa och vila ibland. Vi pysslar och jag har träffat vänner. Vi bråkar en del, jag och Nils. Han kan verkligen sätta hårt mot hårt nu. Riktigt sätta sig på tvären och trycka till på den där sista nerven som jag inte har. Men däremellan är det mysigt också. Njutbart. Äntligen sommar! Som vi har längtat. Tre veckor kvar sen var V också långledigt och det ska jag verkligen njuta av. Att vara tillsammans alla fyra.

 • vecka

  Vecka 24

  Jag måste hitta en balans med två barn hemma. Tid för dem, tid för sömn och inte stressa sönder över alla måsten och krav. Och tid för mig. Vill gärna hinna träna 30 min och läsa minst 15 och det borde jag kunna prioritera.

  Majken ska till BVC, fyra månader blir damen! Jag borde höra av mig till några vänner. jag hoppas kunna träffa några vänner med barnen. Nils ska också börja ta golflektioner på min svärfars initiativ. Det ska bli spännande att se!

  2020

 • Barn & gravid

  Hej då vagnen!

  Jag har överintelligenta barn. De vill icke ligga ner i vagnen. Alltså vägrar. De ska se och lära sig. Och jag är less på att styra runt en tom vagn medan jag konkar på bebis. Det var samma sak med Nils, då var jag så rädd för att göra fel och ”höll ut” så länge med skrikande bebis att jag typ fick ångest av att ens försöka ge mig ut på promenad med honlm. Majken är lite lugnare. Men trivs inte i vagnen. Däremot sover hon fortfarande ganska gott där. Så att byta bort liggdelen är lite tvetydigt.

  Däremot är det ohållbart för min rygg att bära henne och sele/sjal är lite för varmt för oss nu. Och ohållbart för hennes rygg att sitta så oergonomiskt.

  Vi har köpt en inovi-dyna så nu får hon toppenstöd när hon sitter och vi har fulltliggläge så förhoppningsvis sover hon lika gott i den. Men det är verkligen en stadie som är förbi. Hon ser ju mest absurt liten ut i en stor sittvagn så bäbis är hon ju än men spädbarnstiden är över. Min sista.

  (Överintelligenta är skrivet med en stor dos ironi).

 • recept

  Tre goda grejer med rabarber

  Kräm, så många fina barndomsminnen kommer upp när jag tar en sked kräm med mjölk.
  Rabarberkaka. Så enkelt! Vispa 4 ägg och 3 dl socker pösigt. Tillsätt 3 dl vetemjöl. Lägg i en form. Lägg på rabarber efter behag (mycket tycker jag). Hyvla smör så det täcker hela formen. Strössla över pärlsocker. Serva som det är eller Med grädde eller vaniljsås.
  Roy Fares rabarberpaj

  Andra tips:

  Happys rabarbersaft och ett recept på liknande rabarberkaka som ovan. Jag skulle också vilja göra rabarberkompott.

 • Girlytalk

  Uterum

  Vi har renoverat vårt uterum. Eller vad är skillnaden på altan och uterum? Det här är iaf lite isolerat och väldigt tjusigt! Det ska in lite möbler och så men vi har isolerat, flyttat en vägg och fönster. ja målat och lagt golv.

  Det är fruktansvärt varmt där för solen ligger på typ hela dagen så den kommer mest användas på vår och höst. Men ibland har vi ljuvliga eftermiddagar där: