Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

3 Böcker jag vill läsa:

 Murakami är en av mina favoritförfattare och jag älskar sättet han skriver på. Vardagsliv blandat med mystik och magi. En av mina vänner gillar Murakami nästan lika mycket som jag och hon sa att detta var den bästa boken hittills. Hans böcker är ofta ganska komplicerade både språkligt och med historien så jag ser framemot att läsa denna framför brasan i höstmörkret. Finns här!
 Kinsellas böcker är otroligt varierande i kvalité men böckerna om becky som har ett visst problem med shopping får mig alltid att asgarva. Så den här har jag väntat på! De är verkligen löjliga och lättsamma och böcker som egentligen inte handlar om något. Älskar beckys sätt att resonera med sig själv och lixom övertyga sig själv om att det är rätt att shoppa bara ett par skor till. Finns här!


Den här boken handlar om flyktingkatastrofen vi nu lever i och den ger mig ångest och ont i magen men jag tror att det är bra att utsättas, inte glömma att det dör människor på Medelhavet varje natt fortfarande. Dessutom är jah vetgirig och har hört gott om den här boken. Den finns här.

Saker som gör mig ledsen länge: 

Jag är inte en sådan som tar åt mg så mycket av främlingars kommentarer eller blickar. Jag är lixom stark i mig själv. Men på våra två första dagar i NY träffade vi två otrevliga människor som lixom stannade kvar. 

Den ena stod vid staten Island ferrys och ville sälja på oss en resa till frihetsgudinnan. Vi sa nej vi ska med färjan och gick vidare med bestämde steg men han fortsatte följa efter oss ocv anklagade oss för att vara rasister och förklarade otrevligt att han också måste jobba där osv. 

Den andra stod i central park och blåste enorma bubblor som Nils var fascinerad av. Han hade en burk där det stod ”thanks” och där la Nils 1 dollar i mynt och en massa pennys eftersom att det var så roligt att springa fram med pengarna. Mannen såg nog aldrig de mynt som blev en dollar och skrek därför åt oss att gå pga att vi bara lämnade pennies. Så klart blev jag ställd och förklarade för Nils att mannen inte var så glad och sedan gick vi. 

Och dessa incidenter krämer mig. Det gnager i mig att dessa män kanske tycker att jag är snål eller rasist fast varför ska jag bry mig? Jag är varken eller och jag ver ju det. Jag tycker inte ens att jag var snål i situationerna. Ändå så känns det lixom som en tagg i själen. 

Shoppa i new York

Egentligen tycker jag inte att new York är mitt shopping Mekka. Det kan ju bero på att jag inte gillar att shoppa, att dollarn inte är jättebilligt eller att jag försöker leva lite minimalistiskt när det kommer till kläder men old navy är min bästa affär i USA. Eller nej kanske target. Men old navy har billiga kläder framförallt till barn och så himla bra jeans. Följande saker hoppas jag kunna fynda där: 


Old navy är bara en av många affärer som har en markant skillnad på pojk- och flickkläder. Det tycker jag är tråkigt. Jag gillar allt möjligt och gärna lite färgglatt när det kommer till Nils kläder så jag scannar både pojk- och flickavdelningen när jag söker klädet till honom. 

Jag gillar fortfarande bodys till Nils. Han är liten så det är inte jättesvårt att hitta, tycker det känns så kallt när det glipar vid magen, men snart är de slut på bodys i de affärer vi brukar kolla så tänkte köpa några i lite stötte storlek. 


Pyjamas med fot är svårt att hitta här. Kanske finna det mer i Sverige där det är kallare? Nils vägrar täcke så jag tänker att pyjamas med fot blir perfekt under vintern. Dessutom är det så himla gulligt!!! 


Jag gillade den hår klänningen. Med strumpbyxor kan jag ha den på jobbet, den borde nämligen bli lite löngre på mig som är kort. 

Sedan ska jag köpa college tröjor. Jag har rensat ut alla mina. De köpte jag första gången jag var i USA för tre år sedan så de var välanvända och det syntes. De köpte jag inte på old navy men hittade den här som jag tyckte var snygg: 


Även om jag kollat på nätet innan så tycker jag det är svårt att hitta rätt och exakt samma när jag väl är där. Så jag försöker hålla sinnet någorlunda öppet. Men den hör tröjan alltså!!! 

Lite nervigt

Sååå idag bär det av mot new York! Som jag har längtat! Är helt pirrig i kroppen. Älskar att resa och new York är verkligen en av de storstäder där jag kan upptäcka nya saker varje gång och att åka med en ettåring, ja hörni det är lite nervöst. 

Det jag är mest nervös för är jetlagen. Alltså för Nils. Jag och de andra vuxna kan ju kämpa igenom den och vet ju logiskt hur vi ska göra men ett barn som är så litet är ju så impuls styrt så det kan nog tom bli svårt att väcka honom. Men jag försöker tänka positivt och har gjort en liten mental plan. Jag får återkomma med hur det går! 

Jag har tänkt att new York inte är en plats för barn. Det är en vuxenstad så att ta med Nils dit är lite pirrigt men jag tänker mig att det finns massor att göra för barn. När man har de glasögonen på sig. Det bor ju lixom människor där och då också barn. 

Själva flygningen är jag inte jöttenervös gör. Kanske biter detta mig i baken men alltså Nils har flugit mycket, är trevlig och lättsam och skriker völdigt sällan. 

Har också hunnit med att bli lite orolig för att det ska vara så himla varmt! Men det löser sig, sommarkläder och solkräm!

Dessutom lyckades jag sträcka (ryggskott?) igår! Var ute och sprang på jobbet och när jag böjde mig ned för att fixa skon small det till. Tänkte att jag aldrig kommer kunna gå men det är ändå okej. Jag har varit med om värre så nu kör vi! 

Hoppas ni får en trevlig helg! 

Frukostkalas 

Det är så svårt att hinna träffas. Livet är lixom fullt för de flesta med jobb, vardagsliv, vänner och aktiviteter. Men våra vänner här ville fira Nils så jag ställde till med frukostkalas. 


Klockan tio i helgen var vi 10 personer som åt kokt ägg, äggröra, bacon, mackor med pålägg och frukt. Vi serverade både juice, kaffe och te. 

Supertrevligt för de flesta ör ganska avslappnade på morgonen och festkläder är inte ett måste. Dessutom är det ju få som är uppbokade en helgmorgon. 

Och som en bonus tycker jag att det blev ett billigt kalas. Basvaror som kunde köpas, inget som behövdes speciellt mycket förberedelse och det mesta gick åt! 

Så ett tips till alla som har svårt att få tiden att räcka till, ställ till med frukostkalas. 

Barnflickan 

Jag fattar inte hur Nils ska kunna börja förskola. Jag har lixom extrem separationsångest för att lämna honom med hans barnflicka. 

Alltså jag känner mig helt trygg med barnflickan. Det är inte det men det lixom svider i hjärtat när han inte är med familjen. Förhoppningsvis blir ju barnflickan en långvarig kontakt för Nils eller det är så vi har skrivit kontraktet men saker kan ju alltid hända. 

De stunder då Nils har varit med barnflickan har jag mest sovit. I fredags jobbade jag och skyndade nig hem och däckade i några timmar. Jag verkar kunna leva med den sömnmängd jag får i ungefär 2.5 vecka sedan måste jag sova ikapp lite. 

Idag ska Nils få vara hos barnflickan efter lunch så ska jag in och förbereda lite extra innan jag är ledig i nästan tre veckor. 

Det jobbiga är alltså själva lämnandet. När han är där så är jag hur lugn och trygg som helst och det är verkligen inte Nils som är ledsen när han lämnas… Nix det är jag! 

Ännu mindre mobiltid 

Precis som för andra så älskar jag ju mobilen. Där har jag ju mina bästa vänner eftersom att vi inte längre bor tillsammans eller i samma land menar jag. Men jag behöver spendera mindre tid med mobilen, min första åtgärd känns bra och nu kommer den andra. 

Jag tokrensade bland mina appar och tog bort typ allt som inte används. Sedan sorterade jag in allt i mappar. Så att det lixom inte ligger där på skrivbordet och suktar utan är mer dolt och komplicerat. 


Längst ned i listen har jag sms, kalender, ringa och Spotify. Egentligen använder jag inte Spotify så mycket så den kanske flyttas till en mapp snart. Efter så si där två dygn känns det bra. 

« Äldre inlägg

© 2017 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑