Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Enhörning 

Idag är bara en vanlig torsdag. Vi fixar på hemma och ska snart iväg på en promenad. Jag är lite trött och lite less på människor i största allmänhet samtidigt som jag känner mig ensam. 

Bjuder på denna. Har en kollega som alltid använder comic sans och minns själv att jag tyckte att det var världens finaste typsnitt i högstadiet typ. 

Älskar datakillen 

Igår var jag på jobbet och skulle fixa lite grejer och prata med datakillen. Alla tycker att datakillen är bäst på sitt jobb men lite butter. Jag älskar datakillen och hans humor. 

Anledningen till besöket hos datakillen var att jag inte kommer in på mail eller annat system. Och när jag mailar mig själv blir det så där du vet ”kan inte levereras” som svar. 

Datakillen: dina konton är öppna. Kan det vara så att du glömt lösenordet? 

Jag: ja kanske…. Men jag får ju också tillbaka mailen jag skickar mig. 

Datakillen: kan det vara så att du glömt vad du heter? 

Haha! Visade sig att jag glömt både användarnamn, lösenord och mitt namn (eller skrivit lite fel). Fy fan vad jag hatar att jag blir helt förvirrad av tröttheten. Sötsugen, seg, sur och sömning kan jag stå ut med. Men hatar att vara glömsk och förvirrad. Vad har jag mer glömt lixom?! 

Låt mig presentera: Freddie

Jag pratar för många språk. Svenska är mitt modersmål, jag bodde sex år i Italien som barn och pratar därför italienska, engelska pratade vi i skolan i Italien (och de flesta svenskar pratat väl flytande engelska), teckenspråk lärde jag mig för att det är spännande, franska lärde jag mig också i skolan och tyska lärde jag mig för att kunna se inglorious bastards utan text. Jag har lätt för språk. Och tycker det är roligt. 

Jag vill att Nils ska kunna svenska. Nu kan de flesta i mitt svenska umgänge engelska men det känns viktigt att han kan svenska. Tyskan är ju det språk han kommer mest i kontakt med och engelskan är också viktig då vi har vänner från världens hörn och engelska ju är det ”internationella språket” Så hur gör vi detta? 

Jag pratar svenska med Nils. V pratar tyska. (Jag och V blandar svenska och tyska hej vilt när vi pratar). Sedan har vi Freddie som pratar engelska. 


Det här är Freddie. En eldfluga (?) från Lamaze. Nils älskar den här och har gjort sedan han var en månad. Alltså älskar! Den följer ofta med i vagnen eller på resor och är perfekt underhållning för honom. I alla fall när han leker med Freddie eller vi pratar om Freddie så pratar vi engelska. 

Senare i livet får andra leksaker prata engelska, kanske legot eller bilarna eller pärlorna när man pysslar. I addition ser Nils och V på Thomas the tank engine på engelska och läser böcker om honom. 

Det kommer ju inte göra att Nils pratar engelska flytande men förhoppningsvis ger det honom en liten bas att stå på när han sedan börjar läsa språket i skolan eller på andra sätt kommer i kontakt med det. 

Det gör ont igen 

En kort resumé: mina föräldrar fick barn ganska tidigt, de var 20 och 22 år gamla när jag kom. Sedan har jag tre systrar som är fem år yngre och 10 år yngre än mig. Alla föräldrar gör misstag och ingen är perfekt men mina föräldrar var inte redo för barn varken då eller under min uppväxt. Jag hämtade min syster på förskolan när hon var tre och jag var åtta. Jag tvättade hela familjens kläder när jag var 12 och körde mina systrar till träningen när jag var 18 och de åtta. Med andra ord: jag har varit vuxen sedan jag var åtta år. Och tagit och blivit påtvingad ansvar för saker som barn inte ska ha ansvar för. 

När jag var 27 år mådde jag superdåligt psykiskt. Jag hade ju varit i den där olyckan och kämpat mig tillbaka rent fysiskt men psykiskt kändes livet ganska meningslöst. I samma veva blev jag gravid, gjorde abort och skilde mig från min man. Jag var inte on top of the world direkt. Och mina föräldrar kastade ut mig när jag behövde bo någonstans efter skilsmässan, inte en utan två gånger (från två olika lägenheter), sa ”nu ska vi göra så här så kan vi hjälpa dig senare”, och valde helt andra människor framför mig. Jag insåg då att mina föräldrar inte är för mig och gick vidare. Det var inte lätt och med stor sorg. 

Nu 

Med Nils förändrades allt. Jag kände att relationen mellan Nils och hans morföräldrar kan jag inte ta ifrån honom. Relationen med min mamma har blivit bra. Och det har varit bra med min pappa också. Ett tag. 

Men när min syster sa upp kontakten med mig och övriga familjen tog min pappa hennes sida och tycker att jag ska lösa detta genom att be om ursäkt. Helt utan att veta vad jag gjort Eller ska jag be om ursäkt för att jag är allergisk

Nu till poängen. Om någon vecka fyller jag år. Då ska jag till Stockholm med Nils. Inte för att fira men för att umgås. Och min pappa prioriterar då en kvinna han känt i två veckor och en fest på annan ort. Jag är inte ens förvånad. Och egentligen mest trött. Och ledsen för Nils skull. För att hans morfar som han då inte träffat på en dryg månad prioriterar ett ligg framför honom. För att relationen med min pappa blir ohållbar för mig och ingen jag kan prioritera. 

Det gör ont. Igen och igen. Lite lät jag mig luras. Som så många gånger förr. Och att inte bli prioriterad, ja det gör ont. 

Träning och choklad 

Min träning är så tråkig. Jag Krossade ju bäckenbenet för några år sedan och det var länge oklart om jag ens kunde vara gravid. I alla fall. Jag hade noll problem mes foglossning otroligt nog men behöver ändå extra tid för att läka ordentligt. Så jag promenerar och sysslar med ganska mycket statisk träning för överkroppen. Så tråkigt men alltid något och framförallt tråkigt att skriva om så jag skriver om choklad istället. 

Jag har nämligen hittat världens kanske godaste choklad. 


Alltså vitchoklad med saltlakrits. Den ska också smaka hallon men den smaken är så väldigt vag att jag glömmer den. Otroligt söt så klart och med en kopp kaffe är den himmelsk! 


Den ska på något sätt vara inspirerad av Köpenhamn vilket jag inte förstår men så har jag inte varit supermycket där heller. Jag har också smakat ”rio de Janeiro” i samma serie som var mjölkchoklad med typ mint grejer, inte lika god. De här är skitsvåra att hitta i Tyskland men en affär har haft det så jag köpt ett lager. Här finns mer information.

Höst 

Hösten har kommit hit nu också. 


Och med det blir jag så himla torr. Det är ju inte ens vinterkallt men det kliar överallt! Blir knäpp! 

Måste köpa mer arganolja för håret men vad har ni för superbra kropps- och ansiktskrämer. ge mig era bästa tips! 

När man är tillsammans med ett pucko… 

Visst minns ni att vi köpt hus? Hela huset är ju i behov AB renovering och V älskar sånt. Så förutom att han jobbar 9 timmar om dagen så är han övriga tiden i huset och pillar. Ni hör kanske redan här att jag har ca en timmes avlastning per dygn och är slutkörd men det är inte vad detta ska handla om. 

Jag är ju som ni kanske förstått tapetseringsansvarig så här om kvällen var jag i huset för att spackla en vägg och när jag kommer ut så är båda våra enorma pioner jämnade med marken. Gu va arg jag blev! 

Vs pappa älskar att hugga ned buskar och sånt men tydligen hade han fått tillåtelse från V så jag är fortfarande arg (långsint som fan) på dem båda. Av någon oförklarlig anledning så visste jag att Man inte ska klippa ned pioner och pioner är så sjukt fint! Älskar pioner! 

När jag kom hem och sa detta till V så sa han: ja men du är ju aldrig i huset och säger hur du vill ha det! 

Jag skrek tillbaka: det är för att jag är med din jävla son. 


Och idag hag jag ätit upp vårt sista paket delicatobollar. ”Du är ju aldrig hemma och säger hur du vill ha det”. 

Japp att bråka med mig, när jag är trött och sliter arslet av mig, är som att bråka med en femåring. 

« Äldre inlägg

© 2016 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑