Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Huvudet hänger inte med

Jag är lite orolig för mig själv. Den senaste månaden eller ja hela april också så har jag känt mig lite lätt dum i huvudet. Jag glömmer saker och jag kan tro att jag har pratat med en person om en sak, jag vet tom vad personen sagt, och det har inte hänt. Jag har svårt att hitta tid att samla tankarna. Livet rusar på och jag känner att jag inte riktigt får det jag behöver.

Kanske började det redan när jag blev av med min tjänst i december och när min nya tjänst inte alls var det som utlovades. Kanske är det att Nils har otrivts på förskolan i princip fram till april i kombination med allt det där nya.

Men jag känner ju närmare riktig semester jag kommer att kroppen och framförallt huvudet säger ifrån. Min energinivå är låg. Jag spenderar allt för mycket tid med telefonen och det är ju inget som gör någon direkt gladare. Saker jag ska göra blir ju inte gjorda. Glöms och skjuts undan. Tex har jag totalglömt! Mitt lösenord till jobbmailen. Helt väck!

Två veckor och två dagar kvar till semester, på riktigt. Jag räknar ned!

En trygg punkt

Vi kom fram i lördags. Det är så galet vackert. Allt är lixom neongrönt.

Innan allt strul m sjukdomar och i ställda flyg träffade jag två nära vänner som luffat runt i Sydamerika 3 månader. Så häftig resa! De hade åkt buss och flugit och upplevt massor! Jag kände mig lite avundsjuk.

Men när vi kom fram hit och jag kände att jag ska bo hör i några veckor. Packa upp väskan. Handla och fylla kylen. Så fick mitt liv mer mening. Jag älskar att ha en bas att utgå från. Att flacka runt är inget för mig, inte i praktiken. Nu när vi är framme kan jag sänka axlarna och andas lite djupare.

Jag har sagt det förut. Platserna i norra Sverige gör något med mig. Naturen och människorna som är så mycket mildare. Inte lika stressade. Det tog tid men jag har lärt mig att uppskatta det.

En dag på St Eriksplan

Nils älskar iofs att åka allt som finns att åka men ändå försöker jag flänga mindre ön tidigare. Skönt, säger jag! Att man kunde flänga mindre lixom.

Så en dag hängde vi runt st Eriksplan. Och det första tipset jag ger er är rörstrandsgatan. Den är full med mat. Det finns restauranger typ inom allt och så här i sommartider är det tjock på uteserveringarna. Under sommaren så stängs hela gatan av för biltrafik och det blir en riktig folkfest-plats. Vi åt på Angelas som ör en supermysig liten italiensk restaurang. Färskpasta i alla dess former!

Sedan gick vi några meter till lillebrors bageri det är mest av allt ett litet hål i väggen. Men allt är såååå gott! Från bröd till bullar. Och enklare fast ändå sjukt goda och avancerade bakverk.

Krämbullen var to die for! Som ni kan se så intog vi fikat i Vasaparken. Vasaparken är alltid full av folk men det är verkligen en fin lekplats. Mycket att göra även om det då och då upplevs trångt eller fullt med barn. Det finns också gräs att sitta på och lite annat än bara lekpark i parken.

På vägen hem blev några av oss sugna på glass så vi svängde förbi Stockholms glasshus och tog med oss glassen ned till karlbergsslott. Fullt med båtar och fåglar att titta på!

Jag kände en sådan längtan till att inte ha barn och lägga mig där på en filt och läsa. Men vi körde bilyoga, istället, dvs leta efter bilarna i märkliga positioner.

Sommarlängtan

Jag är lite låg. Jag tror veckans kaos kom i fatt mig nu. Mer om det i veckans blogginlägg, nu en lista full av sommarkänslan, Snodd härifrån!

Vilka tre saker tänker du på när du hör ordet sommar?

Glittrande hav, kaffe utomhus på morgonen och ljusa nätter.

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?

Jag har ledigt i princip hela sommaren. Kommer jobba lite strö dagar men överlag ledigt!

Vad gör du helst en ledig kväll på sommaren?

Promenerar i den ljusa kvällen. Alltså stockholms nätter är magiska på sommaren. Det är lixom lagom ljust, i norr blir det föööör ljust.

Vilken är den ultimata sommarmaten?

Och vitlökssås!

Vilket är ditt favoritställe att vara på på sommaren?

Är så glad att jag äger mitt barndomshem och kan åka dit precis när jag vill. Kika på det här!

Ett fint sommarminne?

Så mycket magiska händer på sommaren. Bröllop (både med V och min exman), kärlek spirar, god mat, sena nätter med vänner men vad kan någonsin slå den sommarnatten när jag blev mamma? Inget så klart! (Här kan ni se på världens gulligaste bäbis).

Vilka fem saker vill du hinna göra i sommar?

Bada massor!

Se nya platser!

Hänga med vänner allt för sent på kvällen.

Vandra genom Stockholmsnatten.

Spela beach volleyboll.

En prövning i positivt tänkande

Så idag skulle vi åka norrut! Äntligen! För att vara på den säkra sidan, hälsomässigt, så väntade jag med att boka till igår morse… klockan 07:58 för att vara mer exakt. 13:00 gick det bolaget i konkurs.

Först blev jag jätteledsen och less men det löste sig. På lördag kan vi åka norrut. Vi får umgås några extra dagar i Stockholm. Tack och lov har vi ju boende här och inget att passa i norr.

Nu återstår att se om jag får pengarna tillbaka för biljetten. Höjden av otur skulle jag vilka kalla senaste veckan.

Natten till söndag “kräktes” Nils. Alltså kanske inte kräktes utan han hulkade upp slem. Flera gånger. Varje gång han jag precis somna innan han hulkade igen. Mycket märkligt tänkte jag, går det magsjukan nu? Jäkla Sverige!

Han vägrade äta på söndagen. Ja.. men kändes ändå ganska pigg på morgonen. Vi tog en promenad och spanade på fordon och Nils åt en halv glass. Han som älskar glass. Men jag kände mig hoppfull.

Sedan sov han middag och vaknade så ledsen och klagade på ont i magen. Var arg och sur och ja, hade hög feber. Just feber har vi vart ganska förskonade från. Han gjorde ingenting. Han låg där. Ville ha på tvn. Orkade inte sitta upp. Ville ha närhet. Ville inte äta. Inte dricka. Blöjan var torr. Det kom ingenting. Systemet var tomt.

Vi provade med allt. Glass. Läsk (som han aldrig får. Saft. Juice. Vatten. Hallon. Mat. Inget kom in i munnen.

Jag var så orolig. Som diabetiker ger det mig också panik när jag inte kan äta ordentligt. Det är ju döden för mig. Så jag kämpade hela tiden med att hejda nig från att ringa eller snarare storma in på akuten. Även om jah också kände mig lugn.

Igår vände det. Långsamt. Ingen mat men vätska. Och energi i kroppen. Skratt och mot kvällen en cykeltur.

Sjuka barn alltså, så fruktansvärt och då var detta ändå “bara feber”. Nils var med andra ord frisk medan jag fick besöka toaletten lite mer ofta än vad jag hade tänkt. Egentligen skulle vi åkt norrut igår men vi fick boka nya biljetter… sånt som händer. Även om det är tråkigt och dyrt!

Serietips: the rain

Den senaste tiden har det blivit uppenbart för mig att jag är vuxen. Serien the rain på Netflix fick jag tips om av en vän som sa att det var den mest spännande serie hon sett. Hon kunde inte bärga sig till nästa avsnitt.

Serien som är en klassisk dystopi handlar om att ett dödligt virus sprids med regnet, ett syskonpar överlever och försöker hitta igen sin pappa. Serien är, trots sin engelska titel, dansk.

Jag tycker att serien är för simpel, för mycket ungdomsserie för min smak. Jag som alltid älskat det okomplicerade i ungdomsserie (och litteratur) kände hela tiden att det var för enkelt. För enkla förklaring och så mycket frågor typ hur tänkte de där emellan? Och typ hur kan detta vara farligt men inte detta? Och hur kan dessa rena vatten men ingen annan? Och så inslängda kärlekshistorier.

Med det sagt så är det en okej ungdomsserie. Relativt välspelad i sin enkelhet. Storyn håller i det stora hela så tar man det för vad det är så är det absolut bra underhållning. Men luckorna är för många för att jag ska tycka att den är bra.

« Äldre inlägg

© 2018 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑