• Resor

  Vilka äventyr vi har haft!

  När TVn inte är på snurrar det ett bildspel med bilder på allt mellan himmel och jord som vi har gjort på ett eller annat vis. Bilder på kladdig barn blandas med utsikten från Elba och vänner på besök. Jag låg nedbäddad i soffan här om dagen och tänkte ”vilka äventyr vi har haft!”

  De allra flesta med bara ett barn, insåg jag sist. Nils var, och är, en otroligt lättsam person medan Majken är mer som barn är mest. Men inte är det väl pga henne som vi inte hr rest? Nej… det är ju så klart pga corona. Det blev som ett avbrott i drömmandet när vi inte ens fick lämna staden och mest av allt saknade vänner och familj. Men nu börjar jag bli sugen på äventyr igen.

  Min man är ju betydligt mer av en hemmakatt och för honom är det svårare att ge sig upp på hästen och drömma om resor igen. Även om han liksom uppskattar det när han är där.

  Berlin

  Ett äventyr behöver ju inte ta en speciellt långt hemifrån utan behöver väl mest vara något som väcker ens nyfikenhet och upptäckarlust. har ni några resor inbokade eller på drömstadiet under 2023?

 • Funderingar

  Vad har vi gjort sen sist?

  Det var ju ett tag sedan så vi har vi haft för oss då?

  Nils har flyttat upp en klass, till att börja med, i skolan efter en tuff hösttermin där han vantrivdes ganska mycket i skolan. Han trivs nu men förtroende för skolan är lågt (icke förvånande) och han oroar sig för väldigt mycket saker som ska eller inte ska hända där.

  Majken fyller ju snart två år! Hon pratar mest svenska och en del tyska. Hon pratar i långa meningar och är precis som Nils verbalt tidig. Det är spännande att se hur hon är som person. Hon är busig, stökig, känslosam och älskar plåster. Eller ”ett plåst” som hon säger (helt logiskt, tänk på det!)

  Jag jobbar heltid nu och det har varit turbulent. Väldigt rörigt på jobbet även om min chef är bra så är det lixom många väldigt olika saker som ryms i min tjänst just nu. Jag slits också mellan att ha tid för mina intressen utanför hemmet (vad är det?) och att inte ha hjälp med barnen utifrån. Nu har vi en barnflicka som tar hand om Nils efter lunch när skolan är slut och som hämtar Majken vissa dagar. Det är inte lätt att vara förälder alltså.

  V jobbar och vårt äktenskap är väl som det är. Det är absolut inte dåligt men det är enormt mycket vardag och jag kan sakna att göra något (utanför hemmet) bara vi två. En dejt. Vi är verkligen inte bra på att prioritera det just nu, samtidigt låter jag barnen ta tid just nu. Har verkligen den där känslan av att de snart är stora och då har vi ju tid för bara oss och längtar efter tid med barnen.

 • Girlytalk

  En sista chans!

  Jag gillar att skriva det är väl därför någon startar en blogg. För att reflektera och få synpunkter och funderingar tillbaka. Någon form av samspel. Sedan händer livet och allt vad det ninjan vara men nu bestämde vi oss för att köra ett år till.

  Det är alltid kört att fråga vad läsarna vill ha, hänger ni ens kvar? Och ibland tror jag att bloggarna är på utdöende. Men jag trivs nog nästan bäst här bland orden, är inte lika mycket för Instagram även om jag befinner mig där också.

  I januari var mitt löfte att inte gå ut. Att bara vara hemma och lixom boa in mig. Gå lite i ide. Och det var jag gjort. Och läst och läst och läst. Från första februari har jag nog lite mer kul grejer att bjuda på. Vi kör på det!

 • Girlytalk

  38 år!

  I veckan fyllde jag 38 år. Det var längesedan jag tänkte på min ålder. Det blir så tydligt när jag fyller år att tiden går. Det är en skrämmande tanke på många sätt men jag skulle hellre aldrig vilja att den stannade. Så bra som jag mår nu känns det inte som att jag har mått i hela mitt vuxna liv. Det är lixom inte så stora känslor kanske men det är tryggt, kärleksfullt och meningsfullt. Jag har mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Två barn och en man.

  Dock ska jag säga att 38 börjar bli gammalt. Min farmor brukade sjunga ”dansa min docka medan du är unger (?) sedan blir du så tunger”. Kom att tänka på det i veckan och förstod för första gången vad hon menade.

  Men jag känner mig lugn. Min hjärna är ganska tyst. Stilla. Den kräver inte så mycket just nu. Ingen ångest och inga utmaningar. Den tycker bara om att vara hör och nu. Kanske beror det på den enorma tröttheten. Kanske beror det på åldern. På att jag har min egen familj. På att jag landat här, min plats på jorden. Kanske beror det på att kriser av olika slag alltid påminner mig om hur bra jag har det. Vilket priviligerat liv jag lever.

  Hur som helst så fyllde jag 38 år. Jag fick skridskor och en hjälm. Prinsesstårta och middag. Och en dag på badhuset av Nils. Jag är så tacksam för det.

 • Sverige

  Sjöhistoriska museet och armémuseum

  Vi var på två museum till i Stockholm. Armémuseum som är mitt favoritmuseum i Stockholm och sjöhistoriska museet som var en otroligt positiv överraskning.

  Sjöhistoriska hade en utställning om flyktingar från Baltikum under andra världskriget med en fin visning som avslutades med en film och att barnen fick rita vad de ville ta med om de hade behövt fly.

  För mig är det ju otroligt viktigt att vi utbildar våra barn till att bli empatiska och välkomna människor i alla sammanhang. Så detta var verkligen en fin övning för barnen.

  Den absolut största hiten var lekrummet, det var otroligt fint och fräscht och anpassat för barn mellan 0-6 år så det passade Majken som handen i handsken.

  Armémuseum har två fina våningar med permanenta utställningar. De är så fint uppbyggda med stora dockor och små olika saker att prova som att sitta på tortyrhäst eller olika vapen under turens gång.

  De har också ofta fina tillfälliga utställningar denna gång om spioner i Sthlm under andra världskriget. Det absolut bästa hör var att för barnen fanns det ett mysterium att lösa. Med 10 olika ledtrådar och uppdrag skulle man hitta spionen. Superspännande så klart!

  Hör letas det efter kodade meddelanden.

  Så jag rekommenderar sjöhistoriska för de yngre barnen och armé museum för de lite äldre barnen. Men två riktiga favoriter!

 • Resor,  Sverige

  Gamla stan

  Gamla stan är ju fyllt av turister och mest ett sätt att ta sig från city till Södermalm för mig. Men Nils var på ficklampsvandring på medeltidsmuseet och då tog jag mig en tur i gamla stan med Majken som sov i vagnen. det är så roligt för jag tyckte att jag tog kort hela tiden, skämdes lite för det beteendet men kämpade på för bloggens skull och det blev tre bilder…

  Tänk att ha den här jeansen ovanför dörren!
  Tänk att gamla stan var hela Stockholm. Det är så trångt och man ser knappt himlen så när jag kom ut på Slottsbacken så kändes det som att jag kunde andas igen!
  Där, under riksdagshuset, är Nils. Jag vet att han har det bra och att jag behöver de här stunderna för att orka men ändå känns mitt liv halvt utan honom. Vi måste öva på att vara ifrån varandra mer. Eller i alla fall jag.

 • vardag

  Bilder från senaste tiden

  Jag skulle laga Nils jacka med en stryka-på-lapp men var tyvärr lite för trött och stressad så jag smälte sönder hela jackan. Blev lite less men såg det som ett bra tillfälle att visa Nils att vuxna också gör fel, samt att köpa en bättre jacka åt honom.
  Vi har spelat massor med Uno, så mysigt! Har ni några bra spel för barn runt 10 år?
  Jag fick post med jultidning och minilussebullar, jag längtar så mycket efter jul!
  Har skördat de sista blommorna från min solros. Ändå väldigt häftigt att ett så litet frö kan ge så många blommor. Som en solrosbuske!