Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Jag älskar samsovning 

Nils har sovit i vår säng sedan han föddes. När jag var gravid var jag för samsovning av den enkla anledningen att jag gärna sover tillsammans med någon. Inte jättenära (det blir för varmt) men jag älskar att känna någon där när jag sträcker ut handen. Så klart inte vem som helst men jag tror ni förstår. Att lämna bäbisen ensam i en kall och mörk säng när jag vill ligga och tanka närhet på nätterna kändes fel. 

Nils sov i ett Babynest den allra första tiden. Det var en skön trygghet för oss att vi inte skulle råka mosa den lilla minimänniskan som låg där men också ett skydd mot att han skulle rulla iväg, han lärde sig det tidigt. 

Jag tyckte också att det underlättade på nätterna. Jag försökte amma i tre månader men även med flaska och pulver på natten så slapp jag gå upp vilket var så värdelöst. Samma sak nu. När Nils vaknar så drar jag honom nära mig och han somnar om på direkten typ. 

Men alltså det är så mycket mer än praktiskt för mig. Det är så jäklarns mysigt! 


Jag får krypa ned bredvid hans varma kropp, lyssna på hans snusiga andetag, känna hans lukt och bara mysa. Kan riktig längta efter att få krypa ned bredvid honom. 

Nils har alltid varit aktiv och självgående på dagen och jag tänker att der beror på att han tankar närhet på nätterna. I januari börjar Nils på förskolan, det betyder att jag kommer vara ifrån honom sex timmar per dag att då kunna “umgås” och få närhet på natten känns ännu mer värdefullt. Men framförallt så känns det fint att få vara tillsammans. 

Boktips: gänget – Katarina wennstam

Jag idéntifierar mig inte som feminism men jag förstår de strukturer som bygger samhället och hur de är otroligt dåliga för kvinnor. Självklart vill jag att de ska ändras, jag uppfostrar min son till att bli något stort, en förändring som inte våldtar, gapar och kräver sin rätt pga penis. Jag identifierar mig mest som antirasist, medmänniska och är som ni vet engagerad i dessa frågor. 

Dit jag vill komma är att jag också tycker att praktisera feminism är supersvårt. Antirasism har jag hållt på med hela mitt liv men feminismen är svårare, lätt att se strukturerna men vad kan jag göra? 

en deckare! Alltså ren och skär underhållning men i feministisk anda var något så uppfriskande och nytt. 


Den här boken är en del av en serie och jag har inte läst de andra än, den funkade bra som fristående också. Det ör en klassisk deckare i sin uppbyggnad och utformning men hela tiden med feministiska samtal/intriger/händelser utan att det känns konstlat. 

Boken är spännande och lättsam. Ett tips till alla som gillar deckare och/eller feminism. Den finns bland annat här!

Serietips: ozark 

Vi ville se en bra serie och jag läste att ozark var likvärdig breaking bad, som jag tycker ör en fantastisk serie. 

Besvikelsen är ju då så klart stor när jag inte alls tyckte att ozark levererade. Breaking bad lyckad vara en deckar med djupa personlighets skildringar där man både hatar och älskar alla karaktärerna. Det som gör breaking bad extra speciell i mina ögon är att den också är rolig, rolig och spännande! 


Ozark är grå. Kolla på den här bilden! Så är hela serien. Allt är grått, desperat och hopplöst. Och faktiskt inte speciellt spännande men vet ju på något sätt att allt kommer fortsätta vara så där grått… 

ni ger vi oss i kast med strange things, också den på Netflix. Jag är skeptiskt för jag ogillar aliens och obehagliga serier och filmer men v sa “den utspelar sig på 80-talet, hur obehagligt kan den va?!” 

Vem köper detta?! 


Alltså jag ifrågasätter inte funktionen, kottar doppade i stearin som ska göra så att brasan tänds snabbt och enkelt, men nio (!!!) stearindoppade kottar kostar 199kr!! 

Der är alltså lite drygt 22 kr per kotte! Vet inte om de är det norrländska i mig som såg kottar dagligen eller om det är den snåla sidan i mig som är mest upprörd. 

Hur som helst så var vi i skogen i helgen och jag samlade en halv påse kottar (helt gratis) som jag sedan tänkte doppa i överblivet stearin från typ värmeljus. Beskrivning finns här. för att ge bort i julklapp. Jag återkommer med resultat. 

En god vana

Jag har i perioder mediterat med appen headspace. Under graviditeten hade jag en förhoppning om att meditera dagligen och förbereda mig på så vis inför förlossningen men så blev det icke. Däremot har jag nu börjat meditera igen. 


Jag slåss av hur skönt det är och hur svårt det är. Jag mediterar oftast precis innan läggdags. Mediterar över att bli en mer tålmodig mamma och mindre arg fru just nu. 

Det är så jäkla svårt för mig att hitta tid att vara här och nu och jag pillar alldeles för mycket på mobilen. Ironiskt nog är ju detta en app men jag hoppas att den hjälper mig och framförallt så blir jag både mer avslappnad och piggare av att meditera. 

Vilken jäkla dag! 

Skitdag idag! Jag går runt med en dålig känsla i kroppen idag, jag tror mest att det är PMS eller en förkylning eller kanske en kombo men ändå kan jag inte skaka av mig den där dåliga känslan i kroppen. 

Följande har påverkat nig negativt idag: 

En räkning: fick en påminnelse på en räkning, shit happens! Men insåg sedan att jag har betalat den, dock någon dag för sent ska erkännas, och att påminnelsen inte var på hela beloppet utan bara en del, trots att jag så klart betalat hela beloppet…

Kundservice: ringde kundservice pga ovanstående räkning men kom aldrig fram till en fysisk människa för det var bara massa “tryck ett för blablabla, tryck en kod och sedan fyrkant” Etc. Hatar sånt, står hellre i kö då! Så nu hoppas och antar jag bara att det jag tänker är rätt och att påminnelsen skickades ut precis i samma veva som jag betalade. 

Nils är vänsterhänt: det var när jag vid matbordet konstaterade för 1000e gången att Nils är vänsterhänt och då fick svälja gråten som jag insåg att detta nog rör sig om pms. Jag är också vänsterhänt och tyckte det var störtjobbigt i perioder när jag växte upp. Minns hur jag blev retad för att jag hade en egen sax och skrev “som ett mongo” ja ni fattar. Dock inget att gråta över i sammanhanget. 

Nu väntar jag bara på att V kommer hem så jag kan åka och handla för blöjorna är slut och jag är less på mitt barn. Ja ni fattar! 

Släng in huvudvärk på detta så har ni hela bilden! 

Skar mig igår, kladdade blod på dörren så att V skulle tycka synd om mig. 

OBS! Skar mig alltså inte med flit utan på rivjärnet när jag rev parmesanost. 

Filmtips: pirates of the caribbean: dead men tell no tales 

Det är sällan jag är sugen på att se på film men i helgen blev jag det och vi bestämde oss för att se den senaste och sista pirates of the caribbean-filmen. Den första filmen kom 2003, året jag tog studenten, och då tyckte jag det var en bra film och har sett alla sedan dess med blandad förtjusning. 

Så som många långa filmiska följetånger tycker jag att filmerna blivit sämre för varje som går och med det sagt förstår ni att detta inte var en toppenfilm. 


Det är låga skådespelarinsatser, Johnny Depp är ju alltid Johnny Depp men han gör ju bara exakt samma sak som i de andra filmerna, med andra ord jag har redan sett den fulla och klantiga sjökaptenen. Men i övrigt är det B-skådisar i rollerna. De andra “stora namnen” är bara med i mindre roller. 

De animerade effekterna är många, även de olika spökena eller “missbildningarna” känns som datagjorda mer än sminkade vilket inte imponerar på mig. 

Detta känns som ett desperat försök att mjölka de sista pengarna ur pirates-hysterin som rådde under några år för över 10 år sedan och då skådespelare inte vill vara med lät man animerare få fria händer med filmen. 

« Äldre inlägg

© 2017 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑