Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Saker jag läst på senaste:

En fantastisk krönika dom handlar om att vi måste sluta tro att vi vet bäst på slla områden. Det svenska samhället är otroligt lite korrupt och väl granskat (på gott och ont) det kan vi lite på. Låt professionella vara det och lita på andra människors kunskap. Läs den här!

Som barn och ungdom var mina föräldrar sjukt stränga och jag var väldigt rädd för min pappa, så jag ljög mycket. Både för mina föräldrar men också för andra. Så klart blev jag påkommen och fick massa skäll så jag ljög ännu mer… Livet och att uppfostra barn är ju så klart väldigt komplext men jag hittade en fin bildserie om detta. Bilden nedan träffade min barn-Alex väldigt väl. Se resten här!


På somrarna böjar jag alltid bli så extremt pysselsugen. Och jag funderar på om jag ska virka disktrasor, om jag skulle tvätta dem så är det ju en besparing för både miljö och ekonomi. En beskrivning finns här!

En annan sak som jag funderat på länge är det här med bullet journal. Älskar att ha en fysisk kalender med massor av pennor och listor men ibland tänker jah att den kanske kan effektiviseras. När jag återkommer till jobbet ska jag läsa på ännu mrr om bullet journal och se om det är något för mig. Någon som håller på med det redan nu? Läsa på kan man göra här!

Fin litteratur och Thomas Arnroth

Jag gillar Thomas Arnroth. Jag är ingen TV-spelsmänniska men han får tv-spel att vara så himla enkelt och intressant på god morgon Sverige. 

Han har tydligen gjort en serieroman, självbiografi, om när han var med i sekten livets ord. 

Jag älskar sekter! Alltså jag tycker det är så fascinerande. Jag är inte religiös alls och jag har svårt att förstå makten religion och sekter kan ha över människor. 

Men jag har så svårt för serier. Jag hade en period när jag var barn då jag inte fick läsa serier, eller det fick jag aldrig, jag skulle läsa fin litteratur, alltså fick jag inte heller läsa de böcker jag ville. Det har gjort att jag läser mycket men inte serier. Får se om jag kan utmana mig för att läsa om Thomas Arnroth. 

Har ni andra bra böcker om sekter tag jag tacksamt emot tips. 

Möhippa som spårar ur 

Apropå gårdagens möhippa-film så måste jag säga att jag tycker ibland att möhippan spårar ur innan de hinner börja. En vän till mig ska gifta sig i augusti och eventuellt blir det möhippa innan det.

Förslagen har varit många men bokade försent och sedan blev förslaget att vi skulle gå på festival tillsammans. En dag kostade 900kr och då tillkommer ju brudens biljett, resa till och från, och mat och dryck under dagen. Jag sa att jag tycker att det är för mycket pengar för något jag inte valt att göra själv. 

Jag är inte alls snål. Men jag tycker att möhippor spårat ur. Det ska vara en hel dag med aktiviteter som kostar pengar, nu i vår ålder jobbar väl de flesta men om man pluggar, är mammaledig eller är arbetslös så kanske man faktiskt inte kan följa med. 

Det finns massor att göra om man bara är kreativ och huvudsaken är väl att man är tillsammans och gör något roligt, skrattat och delar tankar om bröllopet. 

Jag tyckte att min möhippa var helt perfekt och jag tror inte den kostade speciellt mycket per person, läs om den här om du vill. 

Förövrigt har jag inte hört ett knyst om möhippan efter att jag sa att jag tyckte att festival var ett för dyrt alternativ, så jag kanske inte ens är inbjuden längre… 

Tjejkväll: rough night 

Jag och min vän med lika gammalt barn stal oss en tjejkväll. Middag var givet men vad skulle vi hitta på mer? Valet föll tillslut på bio och filmen rough night. 

Vi ville se något lättsamt och skratta lite. Vi skrattade både två någon gång men var rörande överens om att det var den sänsta film vi sett på länge. 


Den liknande filmen ”baksmällan” och tanke var väl att den skulle vara i samma andan och någon minut här och där Lukas de men skådespeleriet var sååååå dåligt, storyn var dålig och kemin mellan skådisarna var dålig. 

Så vill du se en riktigt dålig film, kanske hångla istället?, se denna! 

Poddtips: P3 historia 

Jag älskar historia! Jag har alltid gjort det, fick historiska uppslagsverk av min farmor varje gång jag fyllde år i tonåren (ja samma varje gång). 


Att en podd är gjord för SR är automatiskt ett kvalitetsstämpel i mina öron, och den här podden är roligt bra. Välgjorde med bra ljud, behagliga röster och lagom ”dramatisering” intressanta personer som man får höra om. Japp jag älskar den! 

Ett kort inlägg med ett konkret tips: lyssna på P3 historia! 

Boktips: den nionde graven 


Godiset var gott och jag var sugen på en deckare men alltså den var så dålig. Detta är andra delen i en deckarserie, jag läste första delen för två år sedan och tyckte att den var välskriven men för brutal. 

Alltså den här boken är helt sjuk. Detta händer: 

 • Våldtäckt av man (mannen njuter). 
 • Våldtäckt av en annan man (mannen njuter). 
 • Mord (flera) 
 • Kidnappningar (flera) 
 • Överfall (flera) 
 • Operationer (flera) 
 • Krig 
 • Drunkningsolyckor 
 • Korruption (flera!) 
 • Ditsättande av oskyldiga (?) 
 • Missfall 
 • Förlossning 
 • Skilsmässa, eller? 
 • Mera mord 
 • Utspelar sig i typ fyra länder 

Alltså helt ärligt. Det är för mycket. För många hopp mellan tid och rum. Han fortsätter skriva delvis på danska, varför? Nej jag tyckte den var dålig. Ospännande och mähä. Den är för långt från verkligheten för att den ska bli spännande eller intressant för mig. Inga mer Ahnhem för min del! 

Finns här Bland annat om ni vill läsa den. 

Pinsamma packnings minnen

Som barn så skäms man för de mest konstiga saker och som äldsta barn av fyra sp slogs jag med näbbar och klor för självständighet och att slippa ta hand om mina yngre syskon. 

En sak som var sjukt jobbigt för mig var när vi åkte på semester och min mamma (det var hon som packade) hade med sig så sjuka mängder saker. Jag kan fortfarande inte förstå riktigt vad hon hade med sig men jag tänker att kläderna var ”sämre” då typ att man hade både galonjacka för regn och en vanlig jacka pga att en galonjacka inte är så skön och väldigt varm nu kan en ju ha Skaljacka istället. 

Vi hade också gemensamma väskor och för mig var det så viktigt att få ha min egen väska. Få bära mina egna saker och slippa mina systrars. 

Därför sätter jag en ära i att packa lite och i en egen väska. Alltså nu har jag ju en väska för mig och Nils som ni vet men snart behöver han nog ha med sig så pass myclet att han behöver en egen lite väska. Eller i alla fall när vi ska till Sverige för då behöver man ju ha både vinterkläder och sommarkläder för en semester i juli… 

« Äldre inlägg

© 2017 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑