Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

”Det här är perfekt, mamma”

Så typ en dag efter Skridskopremiären åkte vi lite slalom. Slalom var typ 100 gånger roligare än skridskor och längdskidor, men det var snart ett år sedan han provade det så vem vet?!

Vi åkte inte med sele. Utan Nils åkte i min famn. Det är mest för att jag inte tror på sele som idé. Jag tror att det lätt blir att barnet lär sig att ta mycket fart men sedan inte hantera den utan det blir den som håller selen som bromsar och svänger. Så klart bromsar och svänger jag också för Nils men jag hoppas att han både lär sig att inte åka fortare än han kan hantera men också att det inte är farligt att ramla.

Vi åkte någon timme innan både jag och Nils var helt slut. I liften upp sista gången sa Nils:

Det här är helt perfekt, mamma!

Som ni säkert vet vid det här laget är jag ganska ointresserad av hudvård. Hade väl en del finnar i tonåren men absolut inget extremt och kan få några väldigt märkliga hormonfinnar vid mens då och då.

Jag tycker faktiskt helt ärligt att allt för mycket hudvård och smink och sånt är lite slöseri med tid och pengar. Jag funderar också en hel del på exakt vad det är du smörjer in dig med. Hur bra är det att bada ansiktet i kemikalier hela tiden?

Skin food är ju min melodi och varit i två år. Använder den till allt. Men den här hösten och vintern har mitt ansikte blivit extremt torrt. Det har inte spelar någon roll att jag har smörjt och smörjt med skin food. Aja tänker jag, bara att vara lite fnasig till våren kommer.

Men på en utförsäljning sprang jag på ett serum. Serum känns ju väldigt inne. Köpte det första jag såg och smörjer in det under skin food.

Shit vilken skillnad det blev. Inget mer fras eller torra fläckar. Känns toppen! Kanske borde jag intressera mig lite mer. Typ en ansiktstvätt kanske? Några tips?

Skin food finns här och serumet finns här.

Mål 2019

Läsa 15000 sidor. Lite mer än tidigare men ändå inte orimligt mycket. Läsa är ju något som gör mig väldigt glad.

3 månader shoppingfritt. Sedan Nils kom känns det som om det alltid Finns något som behöver köpas. Vinterkläder som växts ur eller plötsligt är alla t-shirtar för små efter två veckor. Jag lägger mycket tid på att hitta kläder som är färgglada och bekväma, dessutom gärna eko och begagnade. Ni vill jag ha en paus i det letandet så januari, februari och mars blir shoppingfria. Istället ska jag spara. Bygga upp bufferten som huset äter upp.

Besöka 20 nya platser. Att upptäcka vårt närområde är målet med det här målet. Nya caféer eller naturplatser runt oss här. Tanken är inte att vi ska flyga runt utan uppskatta små utflykter tillsammans (jag skulle uppskatta dessa platser också).

250 dagar med högintensivträning provar igen med lite lägre mål men ändå ett högt. Att hitta en rutin där jag får in mer träning är så viktigt för mitt psykiska välmående men också för min diabetes och styrka överlag.

Mobilfritid. Men hjälp av Appen Forest hoppas jag kunna lägga bort telefonen ännu mer och vid slutet av året vara nere på max 2 timmar med mobilen om dagen (inklusive jobbet). Inte helt fel att man samtidigt kan göra en godgärning och plantera träda också.

Bli gravid. Mitt sista mål tänker jag utveckla lite längre fram när jag landat lite till. Men syskon-bollen är i rullning och jag mår redan illa…

Absolut ingenting

Idag har vi gjort ingenting och haft det helt underbart!

Nils har dragit fram och lekt med precis alla leksaker han äger. Jag har varit utan mobilen massor! Broderat, fixat, njutit, suttit, druckit massa te och botat (håll tummarna) halsont.

Jag har hunnit med årets andra högintensiva pass. Vi sa tom nej till andra planer. Nils badade och jag tog en dusch. Arganolja i håret och mysig middag. Läst böcker med Nils och mediterat.

Jag behöver verkligen sånna hör dagar oftare. Då vi lixom bara gör ingenting. Fyller på. Det är något som gror i mig. Idéer som vill ut. Förändring som vill hända. Underbart! Nu ska jag bara fortsätta ge mig själv tiden att orka blomma.

Rastlöshet

Det är riktigt pissväder här. Regn, snö och blåsigt som satan. Bu! Jag hatar när det blåser det gör mig på exceptionellt dåligt humör.

Känner mig rastlös och sur. Vill inget. Har ont i kroppen. Orkar inget. Orkar inte kämpa utan vill lixom bara glida runt i vardagen och ha det gott.

Jag gillar inte januari. Det är ofta (?) pissigt väder och rätt dött i livet på alla fronter. Borde göra massa saker men kan inte hitta något bra fokus. Kanske bara borde landa i rörigheten och låta livet vara så. Skriva ned och sedan bena ut vad som ska göras när senare.

Idag är det iaf lördag och jag ska krypa upp i soffan med V. Inorgon ska jag gå på handboll med en vän och sedan ör det tyvärr måndag igen.

Målen 2018: så gick det

Här är mina mål för 2018. Hur gick det då? Lugn önskade jag mig. Det gick ju åt skogen…

Jag fick inte till träningen förra året. Det gjorde lixom inget utan gled ur mitt fokus men jag saknar det så varje vinter. Målet var att träna 300 dagar med krävande träning, det gjorde jag inte.

Mobilfriatider, tycker fortfarande att jag spenderar för mycket tid på mobilen. Men det har blivit bättre.

Kick-ass på nya jobbet och tacka ja till after work. Som ni vet är jobbet inte alls det jag tänker mig, jag kan inte bestämma mig för om det är värt att jobba kvar eller inte. Men jag har gått på afterwork.

Jag har lyckats bra med att umgås mindre med vänner som inte är bra för mig, av olika anledningar, dvs fokuserar på rätt personer. Det har också lett till att jag engagerar mig i rätt typ av projekt som inte bara snor energi.

Jag läste drygt 13500 sidor i år, målet var 10 000.

Jag besökte över 15 nya platser och hade väldigt roligt när jag gjorde det, ett härligt mål för året.

Har försökt vara antarasistisk i de forum där jag är men umgås inte så mycket i forum där det förekommer rasism, tack och lov.

Och i perioder har jag dokumenterat analogt. Mysigt!

Boktips: slutet – Mats Strandberg

Jag gillar Mats Strandbergs böcker i serien Cirkeln eller engelfors trilogin men sedan dess har han skrivit skräck för vuxna och det är inget för mig. Så när han äntligen kom med en ny ungdomsbok eller egentligen inte skräckbok så var jag så peppad att jag köpte den i julklapp till mig själv. Och läste ut den innan jul!

Boken handlar om att jorden ska gå under, träffas av en komet om 4 veckor. Vi räknar ned och får följa två ungdomar i deras tankar och handlingar under den här tiden.

Det finns också en bibistoria som jag inte gillade men som gör den lite mer deckaraktig.

Jag gillade den här boken. Älskar hur människor hanterar en sån nyhet som att de ska dö aå olika. Har ont i magen över Nils och att han inte ska få bli äldre men också över att en dag, komet eller klimathot till trots så är vi där, eller jag. Jag ska dö. Vad kommer jag känna och tänka då? Hur skulle jag vilja spendera min sista tid?

Ja men en ganska tung bok men viktig och välskriven. Rekommenderar den starkt! Kan ha varit den bästa boken jag läst i år. Eller ja, förra året är det ju nu! Bästa boken 2018.

Finns att köpa bland annat här!

« Äldre inlägg

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑