• tips

  Tv-serie: the babysitters club

  När jag äntligen fick vara ensam med min förkylning såg jag re-maken av the babysitters club. Asså! Högstadiet tror jag är en ganska jobbig period för de flesta med puberteten men också alla de där identitsfrågorna som vem man är och vem man ska bli och vem man vill vara kompis med och hela baletten. Det vanligaste jag sa till de 13- 14-åringar jag jobbade med var ”det blir aldrig värre än så här!”

  Att se en serie om 13-åringar och deras problem är så befriande. Man hade det bra ändå. I backspegeln är ju problemen små.

  Serien är ju så klart klassiskt amerikansk med fem tjejer som är otroligt olika och har varsin stereotyp roll men så klart ändå är bästa vänner. Jag tycker dock att för att vara en ungdoms serie så berör de ganska bra ämnen: mens, ekonomiska klyftor, feminism (mycket av den varan), olycklig kärlek och till och med diabetes typ1.

  Väldigt mysigt tidsfördriv när man är sjuk. Ja så säger jag. Och har du barn, kanske framförallt döttrar i åldern 10-13 så tycker jag absolut att ni ska se den tillsammans. finns på Netflix

 • Funderingar

  Saker jag funderar på:

  • Föräldrar som tjänar pengar på sina barn via sociala medier. Var är integriteten?
  • Föräldrar som köper en tröja för 800 SEK till en fyraåring. Möjligen om den har någon funktion men den här var i bomull…
  • När kommer jag kunna resa och hälsa på vänner i usa igen? Ibland gör saknaden så ont.
  • Hur kan jag hitta träningsglädjen igen? Sedan Nils föddes har träningen varit kämpig.
  • Hur kan Nils ha så mycket leksaker?
  • Vad håller Norge på med? De där reserestriktionerna som ändras hit och dit varje vecka. Vad händer?
  • Varför driver inte fler influencer någon form av ”hjärtefråga” på instagram. Skulle inte det vara bra för deras image? Eller måste allt handla om pengar?
  • Heter det ”röda vinbär” eller ”rödvinbär”?
  • min man är typ helt gråhårig (supersexigt). Kommer jag också vara det om fem år?!
  • Eller har han typ blonderar håret på något sätt?
  • Vad har usa för demokratiskt system egentligen?
  • Hur kan man prata med så obehaglig röst som Trump?
  • Görs det inga bra rom-coms längre? Eller har jag bara blivit gammal?
  • Hur länge hade Harry och Meghan planerat ”mexit”?
 • Barn & gravid

  Sova? Ja, tack!

  Sällan i mitt liv har jag sovit så dåligt som jag gör nu. Det är något som jag absolut inte kunnat relatera till i graviditeten med Nils. Sov som en stock då. Men nu är sömnen verkligen av sämre kvalité! Både att jag kan vakna många gånger och ha svårt att somna om men också att jag drömmer och drömmer och drömmer.

  Ett tag hade jag också lite ont av foglossningen på natten men nu när jag är striktare med mig själv så går det bättre. Men sömnen är ändå så dålig. Suck! Jag tror det var Ika, som sa att mycket drömmar och dålig sömn är ett tecken på att barnet är en flicka. Tror stenhårt på att det är en flicka så det är ju skönt att detta bekräftas nu.

  Igår jobbade jag iaf fram till lunch, handlade, åt lunch och satt i soffan och insåg plötsligt ”jag sover ju”. Kröp ner i soffan under en filt och sova 1.5 timme. Vaknade flera gånger men alltså såååå skönt att få vila! netflix går varm. Började på en ny serie som var så härlig även om jag somnade. Tips kommer.

  På kvällen tog jag en promenad vilket är typ den träning jag gör nu. Lagom för min foglossning i kombination med rygg och bålstyrka samt med mirakelmedlet nummer ett på rumpa och hamstrings så funkar det bra.

 • Barn & gravid

  Oengagerad gravid

  Som jag nämnde är en kompis till mig gravid. Hon är 10 veckor efter mig så det är väldigt nytt för henne. Vi har båda barn födda 2016 men Nils tycker inte om hennes barn. Jag kan förstå det. De är väldigt olika. Hur som helst, nu ska vi få barn nära varandra i tid igen. Det ger mig dubbla känslor.

  Hon är så himla peppad på att få ett barn till. När hon var i vecka fem pratade hon om inköp som skulle göras och hur de skulle möblera hemma. Sist vi sågs pratade hon om syskonmatchning på kläderna. Och jag känner att hon vill ha med mig på tåget. Prata inköp och likadana kläder till syskonen men jag bryr mig inte. Inte alls.

  I vecka sju berättade de att hon var gravid för släkt och för barnet (3.5 år). Vi har fortfarande inte berättat för de vi inte träffar o vardagen, typ min familj och absolut inte för Nils. Det är långt nog att vänta när man har koll på tid och datum…

  Jag är ganska oengagerad. Vi behöver två grejer till bebisen som vi har köpt och jag måste fortfarande köpa strumpor. Men det är lixom det. Jag hittar inte det där myset i att vara gravid. Den där framtidsbubblan där man ska matcha kläder och följa normen.

  Jag längtar efter att få rensa och sälja vidare. Slippa förvara alla grejer vi har haft på vinden senaste åren. Ser framemot att bäbisen sover i vagnen och att gå promenader i solen. Längtar efter att ha något så lätt i famnen men så tungt i kärlek och värde.

  Men jag är inte den där peppade, engagerade och shoppingsugna gravida. Kan det vara hormoner? Eller så är jag bara inte en så peppig person.

 • vecka

  Vecka 38

  Idag är vi i bergen och spatserar. Det var längesen och är så efterlängtat. Medan jag njuter av sensommarsolen och äter utomhus så kan ni ju fundera över vad jag ska göra nästa vecka.

  Utvecklingssamtal för Nils. Och så har han gympa. Och jag ska jobba måndag, tisdag och torsdag. Jag ska få dropp på måndag, förutom att jag fryser, så är det så fruktansvärt skönt! Älskar det.

  Sedan har jag en del ”borden”. Gå en promenad om dagen. Vila ofta. Baka bröd innan jästen blir dålig. Se den sista Harry Potter-filmen med V. Städa ur kökslådorna. Och kylen. Ja men jag nöjer mig nog så. En helt vanlig vardagsvecka helt enkelt.

 • tips

  Höstiga inköp

  Vi har tre uppsättningar lakan och ett par har gått sönder. Riktiga favoriter i mjuk bomull. De skulle behöva ersättas. Kanske av de här i linne från Ikea.

  Jag har två fleecetröjor. Båda har ganska många år på nacken och den ena har börjat släppa i sömmarna och den andra har helt tappat formen. Så en ny skulle behövas. Den här tyckte jag var snygg och innehåller dessutom ull. Världens bästa material ju!

  blev galen här om dagen när jag gick igenom tvätten och hittade 15 udda strumpor till Nils så jag slängde allihopa och köpte nya. Gjorde sedan samma sak med alla öppnade lipsyl. Nu när temperaturerna sjunker känner jag det direkt på att jag blir torrare om läpparna.

  Mamma-jeans. Förra gången hade jag två par gravidbyxor. Ett par var helt slut och det andra paret gav jag bort. Så jag beställde ett nytt par nu. De satt som en smäck i benen men själva magdelen var ungefär tio storlekar för stor på alla håll. Kunde dra upp mudden till axlarna och det höll inte uppe byxorna när jag gick. Beställde ett par till från hm nu hopppas de sitter bättre.

  Ett halvt gravid-relaterat inköp är nya joggingskor. Jag hade tänkt vänta till våren när jag får springa igen men slog till nu då jag har problem med höften. Vilket kan bero delvis på att jag alltid sitter skräddare. Så försöker också vänja mig av vid det.

  Fick sjuka skavsår men höften kändes bättre.

  Jag skulle också vilja köpa ett par tunnare mjukisbyxor. Jag tycker att de från old navy är toppen men lite långt att köpa därifrån idagsläget så jag får leta lite. Jag behöver dem kanske mest när jag ska vara hemma med bäbis så ingen stress.

 • Barn & gravid

  Vecka 18

  Jag är förkyld. Inte mycket alls egentligen men ja… hemma ska man ju vara i dessa tider.

  Nu tycker jag att graviditeten börjar kännas ”på riktigt”. Jag mår bra. Eller så bra som jag aldrig mått tidigare iaf. Illamåendet är kvar och jag kan kräkas då och då men är pigg och lixom har energi och idéer. Så skönt. Igår landade det att vi ska få en bäbis. Skrämmande och kul! Mysigt och asjobbigt.

  Jag ser graviditeten som en sjukdom helt frånkopplad från barnet. När man vet att man ska må dåligt hela tiden så finns lixom inget slut. Inget man kan se framemot och kanske kopplar jag det inte till ett barn för att kunna knyta an vad vet jag. Nu är ju den här graviditeten helt annorlunda och jag behöver inte hålla samma distans till barnet. Spännande och kul!

  Nils är ju född lite för tidigt så i dagarna så kommer så har jag gått hälften av hans graviditet. Det känns overkligt att det ”bara” är halva kvar även om det så klart inte finns några garantier för när ett barn ska födas. Jag gillar %-mätaren i min gravidapp. Följer sen så blir en ev lite tidig födsel en bonus, för även om jag mår helt okej är gravid inget jag njuter av att vara.