• recept,  vardag

  Favoriter nu:

  Favoritdryck: iskallt vatten, aldrig älskat vatten så mycket som jag gör nu. Samt Pukka Three Licorice med honung. Så gott både varmt och kallt.

  Favoritfika: den här rabarberkakan är godare än typ alla pajer jag någonsin smakat.

  Favoritserie: jag ser great news igen. Skrattar så jag gråter igen. Älskar den här typen av humor och satir.

  Favoritblogg: explore a little more. Ifrån norra Sverige kommer massor av friluftsliv. Så jag saknar de ljusa nätterna och skogen, troligen lite extra för att det dröjer minst ett år innan jag får uppleva det.

  Favoritplagg: skulle vilja ha en sån här klänning. Skulle också vilja vara i Italien.

  Favoritsyssla: sova middag…

 • Jobb

  Företagsblä!

  Jag har ett svenskt företag. Det är väldigt litet och drivs av mig och min exman. Det vi gör mest är att anordna events där vinsten går till välgörenhet av olika slag.

  Typ en gång om året får vi problem med någon svensk myndighet. Är så less på svenska myndigheter, men det är en annan historia. Nu fick vi iaf brev med massa strul från en myndighet. Kontaktade vår revisor och advokat och hon sa att nej allt är i sin ordning dessa frågor borde inte ställas… det kändes skönt.

  Ska dock ändå ringa myndigheten imorgon. Sånt här ger mig verkligen en klump i magen. Alltså myndighetskontakter. Känner mig så liten och korkad mot deras precisa regelverk. Känner mig också lite som en förrädare som har flyttat från ”världens bästa land” samt en skurk i största allmänhet som behöver ”granskas”.

  När sånt här trassel händer brukar jag typ gömma brevet någon dag, med en klump i magen, för att sen läsa det och oroa mig lite tid… ja ni vet. Skjuta upp. Men nu tog jag tag i det direkt. Är faktiskt lite stolt över mig själv.

 • Resor,  vardag

  Besök: nej tack

  Jag tycker livet är svårt. Med corona har det blivit en extra dimension att ta hänsyn till. En bekant till oss hade vägarna förbi och undrade om de kunde komma förbi. Kul! Självklart!

  Jag känner att vi är i stort behov av det sociala. Få träffa nya människor och bekanta är ju alltid trevliga. En fika eller middag. Sedan frågade de om de fick sova över. Och det är ju inget problem egentligen… men klumpen i magen växte ändå.

  Tillslut sa vi nej. Både till att sova över och besök. Vi måste nog prioritera. Dels orkar jag inte serva ytterligare människor. Räcker med de jag bor med. Men sedan också smittrisken. Corona är ju faktiskt bara precis utanför dörren. Vi kommer ju så klart träffa folk i sommar men vi får bli väldigt selektiva. Bekanta går tyvärr bort.

 • Resor,  Sverige

  Stockholms tips!!

  Okej. Semestrarna är väl snart ett faktum. Så här kommer ännu fler Stockholms tips!

  Att göra:

 • vecka

  Vecka 27

  Ja alltså vad ska man skriva. Jag och Nils är lediga. Vi läser. Han har börjat hänga med i ”kapitelböcker” vilket jag tycker är superroligt. Badar. Leker. Bakar. Ja som vi gjort hela våren. Volker jobbar den här veckan.

  Jag känner mig ganska introvert. Vill vara ifred mycket. Bara vara jag och ta det lugnt. Illamåendet ligger och moler i bakgrunden. Men vi ska ändå försöka hinna träffa lite vänner. Våra grannar, förskolekompis och ännu en vän. Och Nils vill till farmor och farfar. Får se om det går att lösa.

  Jag ska prioritera att gå och lägga mig tidigt, ta det lugnt, läsa och dricka mycket vatten.

 • V,  vardag

  Utbrott

  Igår bröt jag ihop. Jag har sovit såååå dåligt och V har inte varit sitt mest närvarande jag. Och sedan sommarlov för Nils med alla dessa restriktioner. Och så värmen på det. Jag hatar att känna mig som en service-tant. Ni vet kanske? Allt man gör är plockar, lagar mat, diskmaskinen, serverar vatten, etc. Nä inte alls okej. Så jag hade ett utbrott på V. eller ett sammanbrott på mig själv kanske.

  Skulle gå och lägga mig tidigt men Nils var vaken till 00:00. Något insektsbett som kliade och värmen. Jag gav upp och vi gick ner och duschade och lyssnade på halvan. Sen gick vi upp och somnade. Och idag! Fick jag sovmorgon. Klockan 09 slog jag upp ögonen. Ljuvligt!

  Jag och Nils har farit runt och fixat ärenden. Ätit lunch med farmor och farfar. Badat. Jag är sushi till lunch och souvlaki till middag. Bara att slippa laga mat var guld. Efter helgen hoppas jag och tror att just den här värmen släpper. Den är märklig. Fuktig och låg.

  Jag har iaf varit 100% gladare och Nils har varit världens bästa barn igen. Så skönt när mina icke konstruktiva utbrott ger konstruktiva resultat.

 • Böcker

  Boktips: det perfekta paret – Elin Hildebrand

  Man kan verkligen inte tro det när man ser bokens framsida men det här är en deckare. Den utspelar sig på nantucket, amerikansk överklass miljö. Benji och Celest ska gifta sig. Men på bröllopsdagens morgon hittas brudtärnan död på stranden.

  Boken vill vara lite Agatha Christie-aktig. Alla är misstänkta och alla har motiv. Men boken innehåller såååå många personer att det blir helt ospännande.

  Jag vet inte den här boken är väl inte dålig, den är ingenting. Menlös. Ja och nu tog den slut. Skönt. Typ så.

  Finns här till exempel.