Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Lets get Married

Så som Ika skriver så är ju bröllop mer än bara själva bröllopet. Ika beskriver hur de håller på i USA och så här görs der i Tyskland: 

Först förlovar man sig… Precis som i alla (?) andra länder har traditionen varit att mannen friar till kvinnan men den börjar väl rucka lite på sig. Heja heja alla kvinnor! 

Sedan hade USA en massa steg och procedurer för sig med foton och brev till tärnor, som Ika beskriver. Detta finns inte i Tyskland. Vad jag vet. 

Möhippa! (Eller svensexa). 

Party party. En sista utekväll med tjejerna. Dessa tillfällen blir mer och mer USA-inspirerade enligt mig, ofta har men ett sånt där miss-universum-band på sig med typ Mrs Karlsson eller dylikt och ja, det är alkohol-fokus. 

Bli man och fru: 

Först blir man man och fru. Här har inte kyrkan eller annan institution vigselrätt utan man gifter sig borgligt. Det är en kort ceremoni precis som en svensk borglig vigsel där man helt enkelt blir gifta. 

Bröllopsmiddag: 

Efter det har man en middag med sin familj och allra allra närmaste vänner. Ofta på en resturang som man gillar. Det är ett sällskap på kanske 10-20 personer. Man skålar för brudparet och äter gott, stämningen är glad men det är ingen fest. 

Oinspirerad och sommar 

Just nu känner jag nig rätt oinspirerad att blogga. Ver inte riktigt vad jag ska skriva om. Livet rullar på. Vi älskar varandra och bråkar. Äter mat och diskar. Cyklar till jobbet och hem igen.

Ikväll åker vi till Sverige i två veckor. Hör i München är vädret ”svensk sommar” med runt 24 grader och det är så härligt! Jag hoppas att Sverige bjuder på något liknande. Kanske finner jag lite mer inspiration att skriva då. 

I övrigt mår jag bra. Skrattar mer och känner mig mer levande. Nu när jag inte är med Nils hela dagarna kan jag älska honom bättre. Så är det för mig. Det behöver inte vara så för alla. 

På instagram postar jag då och då, om ni vill se mig mer @brulexandra. 

Kolla in detta!

Nils har förstört mitt fodral till telefonen och jag funderar på att köpa ungefär 24 nya här!!

Jag läste om bomull och hur barn plockar och besprutat dessa grödor som vi sedan ska kunna köpa billigt och mitt hjärta gick sönder. Jag har alltid varit medveten om ett ekologiskt är bättre men ändå valt annat främst pga priset. Till Nils är det lätt att hitta snygga kläder i ekologisk bomull, typ här eller här.

Imorgon kommer en ny säsong av unbreakable kimmie Schmidt på Netflix! Jag älskade säsong 1 men tyckte den tappade lite i säsong 2, men det hindrar mig inte från att vara superpeppad på säsong 3! Se den här!

Apropå Netflix så verkar ju house of Cards blivit någon form av självuppfyllande profetia, läs om det här.

Parkteatern i Stockholm har släppt sommarens program! Så mycket jag vill se. Balett, Shakespeare och Lena Andersson. Spana in dina favoriter här!


 I helgen är det dop, äventyr och tvättande som gäller. För nästa vecka bär det av igen! 

En hemlig passion jag har 

En av mina största intressen i livet är att rensa. Alltså på allvar! Jag älskar att slänga saker. Som alla (?) andra äger vi ju massa massa grejer och jag kan så ofta känna att jag drunknar i saker som sparas ”bara för att” eller som används vid enstaka tillfällen. Vi har lixom kartonger som vi inte ens packat upp efter flytten. Troligen är det inte saker vi behöver, vi saknar dem ju inte ens. Så jag älskar att rensa. Förvara snyggt och kategoriserat, typ Nils urväxta kläder som sorteras efter storlek i smarta plastbackar. 

Jag gillar också att köpa begagnat. Barnkläder tycker jagar utlöst dyrt (mer om detta ämne snart) men vill ha kvalité och då är ju begagnat superbra! Eller husgeråd. Kan bli ledsen när jag tänker på allt porslin som användts som finporslin och sedan dumpas på loppis. 

En himla tjusig hattask som nu rymmer Nils klossar.  


Fyra äggkoppar från Höganäs. Det är förvånansvärt ofta man kan hitta svenskt porslin på loppis här.

Nu ska jag rensa lite mer… 

Inte tid för nonsens 

Nils är supermammig nu. Inte jätteroligt tycker jag men försöker njuta av att han vill hålla mig i handen och vara med mig jämt! 

Hur som helst har jag en känsla nu av att mitt liv är för värdefullt för att användas till något som inte är meningsfullt. För all tid jag gör annat skulle jag ju kunna spendera med Nils. Eller laga nyttig mat. Eller något annat som gör mig bättre. Eller gynnar vårt förhållande. Ja ni förstår. 

Det är en känsla som på någotvis ger mig lugn. För jag kan med en go känsla i magen se på serier med V, promenera med en podd eller sitta och bygga torn av klossar som Nils rasar i två timmar. 

Så därför har jag efter 40-sidor dissat den hör boken som fått så fin kritik. För att den inte tilltalar mig. Den här boken är så sjuuuukt brittisk. Precis som alla brittiska ungdomsböcker. Säkert rolig och tänkvärd men tyvörr är jag ingen ungdom längre. 

Tystnadsterrorist

Tidigare löste jag Elaines blogg dagligen men något hände och jag tröttnade, blev irriterad när jag läste den, kanske förstod jag mellan raderna att något inte stämde. Senare har ju det fruktansvärda som hennes pappa utsatte henne för kommit fram och också att hennes dotter inte passar in i rådande norm, vilket iaf hos mig skulle skapa massa oro även om det så klart inte ör något fel på dottern. 

Då och då kikar jag ändå in. Som för att kolla till en gammal vän. Och jag blir glad av bloggen igen. Glad att Elaine verkar må så mycket bättre. 

Här om sistens skrev hon om tystnadsterroristen. Och som ni vet ignorerar ju min ena syster mig och nu jag henne. För att jag inte orkar bli avvisad något mer. Eller ja, det är ju som att hon inte finns. 

Ni andra som befinner er i liknande ignorera-konflikter, läs ni också. Gör det här!

Matte about you 


Har äntligen provat mitt matta överlack! Jag är hänförd det är så snyggt! Min gamla nagellack bor som nya. Tyvärr jättesvårt att ta kort på. 

Här är en som fått till en bättre bild:

Hur som helst. Lätt min bästa investering, alla nagellack känns som nya, här fanns den på rea!

« Äldre inlägg

© 2017 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑