Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Klä på er! 

Kroppsideal är en sak som aldrig verkar vara ute att diskutera. Människor är för smala, för tjocka, för snygga, för fula, hag för mycket eller för lite smink och så kan vi hålla på i all oändlighet. 

Men jag börjar känna något annat. Kanske är det ett ålderstecken, kanske förändrades något i mig när jag blev mamma, kanske är vi fler som känner så här. Jag är så trött på att se människor nakna. 

Alltså förstå mig rätt. Människor får vara nakna hur mycket de vill, när de vill. Eller lättklädda i underkläder eller bikini. Men jag är less på att se det via sociala medier. Ja för på stranden då reflekterar jag inte över det. Det är sällan jag ser människor posa i bikini där utan man badar, leker, solar, ja lever i bikinin. Men på sociala medier ska magen dras in, brösten puta och vi vet alla att det tagit 347 tagningar att få till den bilden. 

Dit jag egentligen vill komma är att jag det att många som kallar sig feminister lägger ut bilder på sig själv nakna eller med en hand för brösten och sedan klagar på att instagram tar bort bilderna. Varför är det feministiskt att visa sig naken? Varför ska nakenhet vara något för allmänheten? 

Äh, jag vet inte riktigt vad jag vill säga. Är en surtant som är trött på att se nakna människors 

Det bästa med mig 

Jag tänker mig att egenskaper är lite som spindel-genen hos spiderman: 


Det bästa med mig är att jag är stark och självständig. Jag klarar allt. Jag biter ihop. Jag kämpar och jag krigar. Och jag gör det själv. Alla människor behöver andra människor, så klart också jag. Jag vore ingen utan mina vänner. Men jag klarar mig själv. 

Som jag skrivit tidigare så har jag aldrig haft de där stöttande föräldrarna att luta mig mot så jag har alltid klarat mig själv. Tagit hand om andra. 

Jag älskar det hos mig själv. Älskar att klara mig själv. Jag är stolt över vem och var jag är idag. För jag har tagit mig hit själv. 

Men att vara stark och klara sig själv betyder också att jag ibland stänger ute folk som vill och kan hjälpa mig. Och ja är man stark så bryter man inte ihop. Man går sönder i småbitar och det kan därför ta lång tid att komma tillbaka. 

Detta är en del av Kajsons julkalender.

Fina saker att läsa: 

Här kommer lite tips på annat att läsa nu när min blogg är ganska glest uppdaterad: 

Jennifer Har en jättefin julkalender med olika personer som skriver om resor. Blev först lite förnärmad över att inte jag fick skriva men insåg att jag skriver väldigt lite om resor och mer allmänt livsgnäll. Så när någon har en livsgnällskalender så hoppas jag att jag får vara med. Åter till Jennifer, mycket inspirerande kalender där julen får vara mer än bara det traditionella. Älskade inlägget om att bjuda hem människor över jul. Någon gång ska jag vara så modig. 
Michaela är gravid med tvillingpojkar och skriver så fint och levande om deras ivf-resa. Grät lite av tacksamhet för att Nils kom till den vanligaste vägen och för att ivf finns så att man kan få bli förälder även om det föreligger hinder. Kände hur stark Michaela är som gått igenom allt detta för att bli mamma och hur cool kroppen är. 
Det här är mer fint att titta på men kolla in Folklore Company och alla deras bonader och mönster. Jag har två filtar jag inte ens börjat på som ska bli klara sedan ska jag nog unna mig ett mönster med någon fin text. Så kul att man kan välja själv! 


Nu ska jag virka lite på min filt med en kopp kaffe medan Nils sover. Vi hörs snart! 

Gilmore girls säsong 8 (?)

Jo men precis som Ika och typ alla andra i världen har jag sett den nya säsongen Gilmore girls. Och här kommer det kanske lite spoilers så vill ni inte få dem, sluta läs! 

I det stora hela är jag besviken. 

Det bästa är att såååå många av originalen är med i även denna säsongen. Jag ”kände” direkt igen mig i stars hollow och all drama där. Men alltså handlingen, eller bristen på? Det måste väl gått en fem år sedan vi lämnade Rory. Då skulle hon iväg och bli journalist och på dessa år har hon inte kommit någonstans. Inte bara yrkesmässigt, hon som var så ambitiös i skolan och livet har inte kommit någon vart. Och privatlivet är precis så som vi lämnade det. Är hon kär i Logan? Han friade och hon sa nej och ändå strular de runt x antal år senare. Hon har inte utvecklats alls som människa vilket gör mig besviken. 

Lorelai var ganska intetsägande. Hennes vandring var ett roligt inslag men inledningen av den scenen är väl tagen rakt av från filmen wild? 

Jag tycker att Emily är behållningen. Älskar hennes sorgarbete och förändring med säsongens gång. Så fint! 


Det slutar ju med att även Rory är gravid utan någon pappa till barnet, eller förhållande med någon pappa. Personligen tycker jag att det känns som ett slut som bäddar för ännu en säsong. Kanske bara med Rory eller med mer fokus på henne och barnet. 

Dean är ju helt ute ur serien kanske blir det mer med jess. Synd för jag tyckte att rory var smartare än att göra om sin mammas ”misstag” att hon skulle bryta mönstret även om Lorelai är framgångsrik idag så minns jag hur viktigt Rorys collegeutbilning var. 

Nej jag är kritisk och tyckte att serien var hanska innehållslös som sagt var. 

Bäbisdrömmar

Jag är alltid så superdålig på att drömma. Jag är så himla rimlig. Typ om jag drömmer om att åka till månen så tänker jag att det är för dyrt och omständigt och hur gör man med insulinet och så bara tänker jag inte mer på det. 

Nu med en bäbis så är mina drömmar ännu mer rimliga. Jag drömmer om att få sova hela natten, dricka kaffe på ett cafe och läsa, ha lust att baka igen och fylla frysen med både gott och nyttigt. 


Ska göra mitt bästa för att dessa tre saker ska hända i december. Det är vid så många tillfällen jag känt mig ensam i höst. Med Nils. Lixom utelämnad. V har haft jättemycket pp jobbet och sp har vi ju renoverat huset och vi har lixom haft noll tid ihop. Gu va jag längtar efter det. Tid tillsammans och tid själv där jag inte ör ensam. Nu har vi ju flyttat in och saker har lugnat sig på jobbet för V. Så skönt. 

Detta är en del av Kajsons julkalender.

Chokladbollar till frukost och för mycket i huvudet 

Jag är så himla arg. Arg för att jag ör trött och har för mycket i huvudet. 

Nu har vi äntligen flyttat och lämnat lägenheten för huset så flyttkaoset är ett faktum. Känns som om vi aldrig kommer få ordning. Villet vi ju så klart kommer få, jag vet! 

Min syster som sa upp kontakten med mig Har återkommit. Roligt kanske ni tänker och har fel. Det jag vill tänker ni och har rätt. Hon smsade och frågade vad jag önskar mig i julklapp. Och hon gör ofta så här. Rymmer iväg, slänger ur sig elakheter, ignorerar (denna gång i två månader), återkommer och låtsas som att inget hänt. Jag orkar inte med sånna ”stormiga relationer” som är på bara hennes villkor. Jag orkar heller inte vara den som ska vara förstående, skyffla mina behov och känslor Åt sidan och hitta en lösning. Så jag svarade ”jag önskar att vi löser vår konflikt”. Vilket så klart leder till att hon inte hör av sig igen. Det stjäl så mycket energi! 
Arg på V också. Och alla män. För att han inte förstår hur det är att vara vaken halva nätterna. För att han ber mig göra massa saker. För att han inte gör vad jag vill att han ska göra. Ja, helt orimligt så klart så jag biter mig i tungan. 

Så är jag arg för att vi inte hade frukost hemma. Så jag åt chokladbollar. Blir så less i största allmänhet. Därför blir det inte så mycket bloggande. För arg och för trött och för många tankar jag inte kan konkritisera. 

Min drömjulafton 

Jag älskar december. Alla julförberedelse och allt mys. Älskar mörkret och skyltsöndagen. Och snön som glittrar (i Norrland). Älskar tisslet och tasslet och smusslandet med julklappar. Och så kulminerar allt i en hög av kärlek på julafton. 

Som ni vet så har jag ju ganska dålig kontakt med min familj och firar därför jul på annat sätt. Med min kusin och tillika bästa vän, en annan bästa vän och hans fru och son. Precis lagom. Och vi äter, tränar, spelar spel, byter julklappar, myser och tar det lugnt. Det är min dröm jul. Maten och sällskapet ör viktigast. Att jag får känna mig avslappnad och älskad är a och o. Resten kan kvitta. Fast det är ju trevligt med julklappar också… 


Det här inlägget är inspirerat av Unga fru Kajsons julkalender.

« Äldre inlägg

© 2016 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑