• Pyssel

  Väggarna gapar tomt

  Ser på ni SVTs program ”vem bor här?” Jag har tittat då och då genom åren och förundrats över alla vackra hem. Wow! Inredningstrenden är verkligen något alldeles extra i Sverige, nog för att det finns många vackra hem i världen men jag tror att de i Sverige sticker ut. Den här säsongen har just börjat och hemmen är fantastiska men hittills har det bara varit extra vaganta och uppenbarligen väldigt rika människor som visat upp sina hem. Tidigare säsonger tycker jag att det även fanns med en del ”vanliga” människor med loppisfynd och inte bara massa dyra saker. Menmen. Vi tittar iaf och får lite ångest över vårt eget hem. Över stök och det vi inte hinner med. Men framförallt att vi har så tomt på väggarna!

  Här vill jag ha tavellister och sedan foton. Har alltid älskat fotografier på oss/mig men framförallt på vänner och familj. Från en resa eller från en vardagssituationer. De där stunderna och människorna som fyller en med värme lixom.

  Jag är verkligen ingen konstkännare och har inga dyra tavlor eller sånt. Jag vill att det ska vara personligt hellre än något att skryta med. Man skulle säkert direkt kunna lista ut att jag är svensk på många olika vis i vårt hem men om man känner sig lite osäker då kan man få syn på den här tavlan:

  Hur syns det i ditt hem att du är du? Din nationalitet? Eller intresse?

 • Böcker

  Boktips: midnattsbiblioteket – Matt Haig

  Det är tio år sedan i år jag gick igenom mitt livs värsta kris. Bland annat så skilde jag mig från min man. Ibland, speciellt i början, funderar jag på hur det hade varit om vi inte skilt oss. Vilka barn hade vi haft? Hade vi blivit lycklig igen? Had vi bott där eller där? Det är en sån där tankelek jag kan hålla på med ibland. Om jag inte hade gått på pub med några kunder den där kvällen hade jag aldrig träffat Volker. Vad hade jag gjort då? Vem hade jag varit? Var hade jag bott? Det är de små besluten och tillfälligheterna som gör livet. Och det är vad den här boken handlar om.

  Bildkälla

  En deprimerad kvinna som låtit en massa chanser i livet flyta förbi henne bestämmer sig för att ta livet av sig. När hon svävar mellan liv och död hamnar hon i ett bibliotek där hon kan utforska hur livet hade blivit om hon valt annorlunda lite då och då.

  Njae… en lättsam bok absolut. Det finns inget djup men jag får heller inget engagemang för huvudpersonen. Hon känns mest otacksam och aldrig nöjd. Men en bok som verkligen får mig att landa i att nuet är ju himla bra. Alla om och men är svåra. Och ja… men en bok för semestern kanske? En dag på stranden eller på tåget.

 • vecka

  Vecka 16

  Min motivation och inspiration för bloggeriet börjar sina lite. Det finns lixom inte så mycket att skriva om längre. Det är ju vardag. Och just nu får både stora händelser och drömmar stå tillbaks för pandemin.

  Vissa dagar är mer positiva än andra. Då kan jag se framemot det lilla men jag saknar det stora. Så mycket!

  Den här veckan ska våren återvända till münchen, det har varit så kallt och tråkigt, vilket inte gjort underverk för mitt humör. Jag längtar så till riktig värme och sommar, är inte det så konstigt, människor som hoppas på en ”kall” sommar. Runt 20 grader. Är dock bara svenska vänner som sagt det. Själv hoppas jag på 30grader och att vi kan ta oss till havet!

  På listan över tråkigheter och problem efter graviditet så har jag en liten inflammation i tandköttet. Perfekt, den kom igår och i torsdags sa jag till tandläkaren att jag ville skjuta på mitt besök lite (som skulle vart i april) pga pandemin. Fick iaf tips att prova med antiinflammatorisk munskölj och tablett hoppas det kan råda bot.

  Vecka 16 2020

  Vecka 16 2019

 • Pyssel

  Tre av varje:

  Listan stal jag härifrån.

  Tre saker som är överskattade:

  • Barnkläder i de minsta storlekarna. Nog för att de är galet söta men vi använde de knappt innan hon växte ur dem.
  • Iskaffe, varmt ska det vara. Inte brännhett så klart men gärna en cappuccino även om det är riktigt varmt ute.
  • Hbo eller iaf deras streamingtjänst. Så få bra saker och mycket som känns på gränsen till daterat. Det som är bra är iof riktigt bra!

  Tre saker som är underskattade:

  • Verklighetsflykten som en god bok kan ge. Livslust!
  • Sms, det ger mig så mycket glädje att på detta enkla sätt hålla kontakt med vänner.
  • Promenad, rörelse i stillhet.

  Tre funderingar:

  • Hur mycket kommer jag kategorisera livet som före- och efter pandemin?
  • Ska jag sluta med bloggandet? Är det lika kul som det varit? Varför gör jag det här?
  • Vad ska jag bli när jag blir stor?

  Tre överraskande händelser:

  • Det här har inte hänt än men Nils är helt besatt av att campa, något jag inte alls är besatt av om man uttrycker det milt, kanske blir det här sommaren då jag sover i tält?
  • Kan fortfarande inte riktigt smälta att jag har en dotter! Bestämd, envis, pratsam och mer än jag någonsin kunnat drömma om.
  • Johnssons vaccin verkar inte få användas i Sverige, wtf! Det är ju det vi väntar på!

  Tre roliga saker:

  • Den här videon om svenskar på tic-toc.
  • Jag har bara börjat men hoppas den här serien är rolig.
  Hej hej vardag på instagram

  Tre goda saker att äta:

  • Är besatt av punschpraliner.
  • Laxgratäng
  • Prinsesstårta (är så sugen på en riktigt god och gräddig prinsesstårta).

  Tre coola saker att köpa:

  • Den här mattan, perfekt i hallen på övervåningen, dock inte i ett liv med två barn men den.
  • Fortsätter pandemin fyller jag hela vår trädgård med den här gräsliga men säkert roliga grejen.
  • Och så den här fåtöljen att läsa i på altanen.
 • Böcker,  tips

  Västerbottentips

  I Västerbotten har jag ju bott och jag har mina blodsband i Storuman (som är Västerbottens län men egentligen ligger i Lappland). Dessutom kommer mina tre närmaste vänner från Västerbotten, fast vi träffades som barn i Stockholm. Så Norrland, en av de vackraste delarna i Sverige som har en stor plats i mitt hjärta.

  Olof Wretling berättar om sitt liv och allas våra liv på ett så himla roligt och fint sätt i föreställningen diagnoserna i mitt liv. Hans naturliga dialekt är ju just västerbottniska, så tryggt och mysigt att höra. (Älskar ju som bekant Olof). Själva programmet har också ett fint budskap tycker jag. Bra gjort!

  Mitt andra tips är boken Roger och Rebecka av Karin Alfredsson. Det är andra delen i en serie men den kan absolut läsas för sig själv. Den här boken handlar om Vajlett som är lärarinna i en liten by i Västerbotten på 1950-talet. Det problematiska är att hon också är lesbisk. Jag tycker att den här boken är mysig. Det är mycket vardagssysslor och små detaljer i livet, och att vara homosexuell i en liten frireligiös by i inlandet är inte lätt men problemet är enkelt beskriver. Inga stora händelser eller ord, vilket ju är både för- och nackdelar. En bra och mysig bok med coola kvinnor i huvudrollerna.

 • vecka

  Vecka 15

  Jag viskar lite tyst till er att det värsta ammandet kanske är över nu. Igår ammade jag bara drygt fem timmar och det känns som om hon blir mätt fortare vid bröstet och mindre otröstlig utan det. Jag hoppas att vi har gjort den slitsammaste amnings-perioden nu.

  Den här veckan ska vi iaf till BVC på en större koll, Majken blir ju två månader! Det känns så märkligt att det på något sätt var vinter när hon kom och nu är det vår. Jag har inte gjort någonting alls, eller jo ammat, och tiden har gått från en årstid till en annan.

  Och annars då? Kliv kliv överlev. Försöka att hålla ett positivt och öppet fokus trots pandemin som härjar på och vaccin som lyser med sin frånvaro.

  Vecka 15 2020

 • Funderingar

  Jag är expert på att romantisera stora saker. Jag vet själv att det är en orimlig fantasi och att jag inte kommer göra slag i saken men funderar och fantiserar ändå om det. En sådan sak som jag klurar på är livet på landet.

  När vi åker bil på landsbygden och ser de där söta husen som ligger helt öde då drömmer jag om att bo där. Det är någon form av självförsörjande jag sysslar med. Jag ser framför mig hur jag med glädje odlar, klipper gräs, samlar svamp och bär. Eventuellt har jag ingen el. Åtminstone ingen mobil eller tv.

  Jag går runt mycket. Lixom rör mig hela tiden. Det är mycket som ska göras och fixas innan vintern kommer. Jag har några grannar. Vi hjälps åt. Ibland dricker vi kaffe tillsammans. Pratar om hur skörden går och så där. En riktigt god vän har jag så klart. Som alltid ställer upp. Kanske bor vi tillsammans där i den lilla stugan.

  Dock, ska jag säga, är jag inte en sån person. Jag är inte så där pysslig och fixig och nöjd. jag ser inte alltid det vackra i det lilla. Jag blir inte lycklig bara av att solen går upp.