• Barn & gravid

  Så sjuk!

  Majken är så sjuk.. den största nackdelen med att ha en storebror är helt klart alla förkylningar han drar hem till en. Den här sitter djupt i bröstet och innehåller massa snor. Igår natt somnade jag 04:30. Så hon skrek då. Som en gris som någon stack med kniv. Tänkte att vi behövde akut läkarhjälp men plötsligt lugnade hon sig.

  Slö och ynklig är hon i alla fall. Och även nu i natt är jag uppenbart vaken.

  Tur att livet påminner en om det viktiga när jag bryr mig för mycket om triviala grejer. Hälsa. Barnen. Familjen. Välmående. Att få sova. Så tacksam för ovanstående saker men känner ändå att livet inte direkt går min väg just nu. motståndet är lite för stort. Men så känner jag å andra sidan alltid när jag knappt sovit,

  Ska se om vi kan somna om nu. En ny dag imorgon. Ta hand om er!

 • tips

  Space yoghurt

  Vi försöker prova lite nya saker. Det handlar om både det ena och det andra men två viktiga orsaker är att vi ska dra ned på skårmtiden och göra saker tillsammans för Nils skull. Så vi spelar brädspel. Vi har några gamla favoriter som monopol och a-MAZE-ing. Men hör om sistens fick vi ett nytt spel.

  När jag öppnade kartongen och såg innehållet tänkte jag att jag inte orkar det här. Att det är fem tärningar och tre gubbar var och massa färger och gah! Men det var faktiskt riktigt enkelt att förstå. Som Fia med knuff med en liten twist.

  Att sitta och spela är så himla mysigt tycker jag. Och man lär sig massa bra saker. Typ som att inte fuska, förlora med värdighet, vinna med värdighet och vänta på sin tur. Men framförallt mysigt! Och ingen skärm behövs. Har ni några speltips?

 • vecka

  Vecka 42

  Så… förra veckan slutade med att Nils tappade rösten, gick och la sig, vaknade sedan av att han inte kunde andas. Sjukhuset fick sig ett besök. Astman gjorde sig påmind. Det som är fint är ju att jag blir påmind om att det enda som betyder något är ens nära och kära och att de mår bra.

  Min pappa kommer imorgon. Och stannar vägra dagar. Nils ska vila sig och sina lungor men mår nu bra och att hålla honom lugn är inte det lättaste. Majken ska till BVC.

  Jag kommer fundera alldeles för mycket på vad som fick Nils astma att utlösas. Röra mig för lite. Andas för lite djupt. Läsa i min bok. Fira Majkens åtta månaders dag. Planera vinter semestern och tappa humöret alldeles för många gånger. Snusa mina barn länge på huvudet. Vara tacksam. Öva mig på att vara förälskad i min man. Prata i telefon. Lyssna på podd. Det kommer bli en fullspäckad vecka!

  20202019

 • Funderingar

  noll koll på läget

  Majkens sömn lämnar en del att önska. Som jag skrev förut gör sömnbristen mig till en dålig människa. Ja men på allvar. Jag glömmer saker hit och dit. Möten, att handla, vad jag ska handla, var mina nycklar är, att hämta barn och att betala räkningar.

  Som jag nämnt lite kort så har vi en del problem kring Nils. Vissa delar tolkas som en fas medan andra saker får mig att slita mitt hår och undra vad vi gjort för fel?! Även om det här inte är en stor blogg så tycker jag att det delvis känns problematiskt att dela med mig för mycket av Nils. Han är stor nu. Han har problem som är mer ”unika”. Och så klart också otroligt fina sidor som är lika unika. Saker som är hans. Personlighetsdrag som är hans. På någotvis hade det känts bättre att dela dessa om vi hade haft mer av en dialog här, det är så kul och tacksamt med kommentarer men som det är nu skriver jag ju mest ut i tomma intet. Åter till ämnet.

  Tröttheten, att glömma saker, ger ju ett merjobb. jag måste ju hela tiden rädda mig själv på något vis, städa upp efter mig, fixa och så. Har på någotvis inte betalat en räkning på €6 som jag nu fick en skarp påminnelse om och på ett betydligt dyrare belopp nu kan jag ju säga.. jaja.. försöker att inte bry mig men blir så klart ännu mer ledsen, stressad och funderar över vad mer jag glömt.

  Det var dagens lite ledsna klagan. På återhörande!

 • tips

  Serietips: squid game

  Även vi gav oss på den otroligt omtalade serien squid game. Du vinner miljarder om du vinner olika barnlekar, men du förlorar ditt liv om du inte vinner. Ganska enkelt koncept ändå. och ändå ganska väntad plot. Det går lixom att förutse nästan hela tiden vem som ska förlora och vad som ska ske. Men visst är det spännande ändå?

  Jag tycker estetiken är behållningen. Skådespelarna. mimik. Kuliss. Ja men allt det där.

  Men att se den här serien när man liksom jag har allvarlig sömnbrist är inte att rekommendera. jag blir otroligt skör. Får lätt till ångest-känslan. Så detta var väldigt många timmars ångest för mig.

  Jag tyckte det var avkopplande att se en serie där jag var tvungen att läsa texten. Inte pilla med mobilen eller så utan verkligen koncentrera mig på serien.

  Vad tycker ni om serien?

 • vecka

  Vecka 41

  Min känsla i kroppen suger. Jag har akutsömnbrist. Glömde två viktiga grejer i helgen, glömmer också en miljon småsaker. 8 månader är en sugig ålder på en bäbis. Fick ägna mycket tid åt att försöka fixa de saker jag glömde men vi får se hur det blir.

  Jag har redovisning i min kurs på torsdag. Måste komma ihåg det!

  Måste vila, sova, äta bra, göra glada saker. För med sömnbristen kommer många negativa känslor för mig. Sorg. Ångest. Deppighet. Måste boosta mig själv. ta hand om mig.

  20192020