• vecka

  Vecka 39

  Jag är lite kliig i näsan. Jag hoppas det lägger sist snabbt för jag orkar inte vara sjuk, vill inte vara sjuk, hinner inte vara sjuk.

  Annars bjuder veckan på lite av det ena och det andra. Jag tycker att vardagen är ensam. Mitt lass är unge för 1000 ton tyngre än min mans. Jag vill inte behöva delegera eller påminna om att man måste gå upp ur sängen på morgonen för att slippa stressa. Jag är så fruktansvärt less på honom just nu, som ni hör. Den ensamhet jag känner gör i alla fall att min ork och intresse för allt det där som är guldkant på vardagen är ungefär noll. Egentligen borde jag ju lägga massor av tid på allt som är det lilla extra för att orka med, men tyvärr funkar det inte så just nu. I helgen ska vi iallafall gå ut och äta bara vi två. Det är första gången sedan jag blev gravid med Majken. Så det är verkligen på tiden!

  2020

  2021

 • Funderingar

  Upp och ner, hit och dit

  Min vikt har gått upp och ner hela mitt liv. Och varje gång den rör sig så kommer det kommentarer hit och dit. Jag har haft anorexia under flera omgångar i livet och tycker att jag befinner mig på ett bra ställe med kroppen just nu. Vi är i fred så att säga. Jag tycker min kropp är bra. Bara så där i största allmänhet. Kanske är det lagom som beskriver min kropp bäst just nu. Men det är nog också så att jag äntligen blivit lite snällare och mer förlåtande mot mig själv.

  Just nu går min vikt ned. Och det börjar stressa mig. Jag gör inget för att det ska bli så. Ändå ramlar mina byxor av mig. Det är en märklig känsla. För annars har ändå min viktnedgång varit medveten och önskad på något plan.

  Tillslut så sitter jag nu och funderar på om jag har fått ett återfall i anorexia. Att den är så jäkla smart och lurig att den helt tagit över hela min hjärna. Ni hör ju att katastroftankarna är överallt just för tillfället.

 • Girlytalk

  Öroninflammation, sömnbrist och snacksbrist

  Så… efter en vecka med skyhög feber och timmar med gallskrik för att i princip tuppa av där emellan så fick Majken diagnosen öroninflammation. Vi har varit hos läkaren fem gånger. Idag bröt jag ihop fullständigt när vi pratade med läkaren och då fick vi antibiotika. Så nu hoppas jag på sömn och så klart att hon blir frisk!

  Angående sömnen så har jag migrän och glömmer saker. Sömnbristen har med andra ord varit brutal. Glömde tex vad min chef heter eller jag trodde att han hette något helt annat orelaterat till hans egentliga namn. Det är så tungt när barnen är så sjuka. Har suttit upp med henne i famnen och inte kunnat hålla mig vaken, dåsat av till och från men sedan har hon ju skrikigt massor. Ja ni förstår.

 • vardag

  Nu storlek på kläder, halsont och bio

  Majken har ju bytt storlek på kläder. Föregående storlek har hon haft länge nu, kan det vara ett drygt halvår? Och nu har hon snart växt i nästa storlek. Så jag tömde garderoben åt henne, packade det i påsar och åkte ner till en affär som ska sälja det åt mig. På vägen därifrån grät jag. Jag blev själv chockad över det. Livet känns extra skört vissa dagar helt enkelt.

  Jag och Majken är förkylda. Eller har vi covid igen? Hon har feber och sover som en kratta. Jag har lite ont i halsen. Visst kan också det ha påverkat mitt sammanbrott angående kläderna. Men det är också ett vemod att aldrig mer göra något tycker jag, nästan oavsett vad det är så är ju avslut lite speciellt.

  Imorgon ska vi på bio, jag och Nils. Helgerna går så snabbt. Jag hinner inte ens hälften av vad jag önskar. Men jag försöker njuta desto mer av det jag faktiskt hinner.

 • vardag

  Vår vardag

  Just nu känns vår vardag ganska kaosig. Vi får se hur länge vi ska ha vardagen så och vad som kommer i framtiden. Jag känner mig lite för nära väggen för att det ska vara roligt och bekvämt.

  Jag jobbar heltid. Det blev nog mest bara så. Det är skönt på vissa sätt och jag trivs med min chef men på andra sätt är det alldeles för mycket. Tyvärr är det så att utöver det så gör jag 100% av hushållsarbetet. Vilket är otroligt slitigt eftersom att tiden är knapp och att hushållsarbete generellt suger.

  V jobbar ju då också heltid som ni förstår.

  Nils är ju i skolan! Äntligen har han fått börja och han älskar det. De håller på med siffror och bokstäver vilket han redan kan men han trivs och är glad och det är ju allt som betyder något i livet. På fritiden har han blivit intresserad av Minecraft, fotboll och kalla kriget. Så han slukar information om det.

  Majken är med en barnflicka när jag är på jobbet. Vi har hittat en ny person som är en långsiktig lösning för oss. Vi är så otroligt tacksamma och imponerad av hennes arbete och hur hon närmar sig barnen. Så där har jag verkligen frid. Nils slutar skolan runt lunch och då är han också med dem.

  Annars då? Jag ska gå en pilotkurs i föräldrarskap, jag har min bokklubb, min träning är det så där med. Majken sover så dåligt även om det börjar gå till sig så lider jag av det. Vi har elbrist och ransonering, maten är dyr och den generella känslan är att livet är bra för mig så det kan väl bara gå åt helvete eller?

 • Funderingar,  vardag

  Jag är så blond

  En dag försvann jag från sociala medier och i ärlighetens namn var det ganska skönt. Det var skönt att slippa fundera och scrolla runt på Instagram även om det också är på Instagram som jag har interaktionen med andra vilket ju är det roligaste. Hur som helst!

  I när hösten smyger sig på så saknar jag bloggandet lite, fick också en efterlysning av Natalia så, vill ni veta vad som hände?

  Jag bytte mobil och mina lösenord försvann. POFF borta! Tänkte idag att jag skulle ge det en chans till. Och insåg då att min mail till sociala medier bara hade hamnat i en gömd flik. Gu va dum jag känner mig. Och med tillgång till den kunde jag ju återställa lösenord och här är jag nu.

  Just idag sitter jag under ett täcke i soffan och vilar. Sömnen är inte den bästa för den här människan och idag unnar jag mig en dag framför romantiska komedier och hoppas att jag kan möta huvudvärken i grind.

  Egentligen så får jag fruktansvärt dåligt samvete av sånna här dagar och ångesten river ofta i mig. Att vara sysslolös och att inte göra allt som står på att göra listan, det tär. Men jag måste bli bättre på det här. För i våras var nog näsan inne i den där berömda väggen, och dit vill jag inte igen.

  Nu ska jag snart ta en dusch och sedan andas lite frisk luft.

 • Girlytalk

  En vecka till semestern

  Nu ska jag jobba några dagar till sen hägrar Sverige och semester. Två månader ledigt tillsammans, vilken ynnest! Sedan ska Majken vara hos dagmamma och Nils ska börja skolan. Nya tider väntar och det är spännande men det skaver också. Just idag skaver det lite extra pga PMS. Försöker säga till mig själv att det bara är pms som är de negativa tankarna och att det inte alls är så på riktigt men det är tusan svårt.

  Känner mig noll inspirerad. Så jobbigt att packa inför Sverige-resa. Prata med folk känns jobbig. Allt är drygt! Hoppas på en bra natt för Majken och mycket sömn för mig.

  Hur är det med er?