• Funderingar

  Det var så här det skulle vara

  Det finns så mycket jag vill berätta för er från sommaren. Dagar som betydde så mycket. Som när vi stannade till hemma hos min ex-man.

  Det var en av de där varma varma dagarna som vi hade så många av i somras. Solen stekte redan tidigt och vi hade bestämt träff vid hans hem. Ibland när jag träffar min exman så tänker jag ”det var ju vi som skulle ha barn ihop” men livet ville annorlunda. Vi skulle gå igenom lite företagsgrejer men också ungäs. För min exman är en av de roligaste personerna jag känner.

  I huset bor ju så klart också hans nya fru och hennes två barn och deras hund. Så där satt jag, min exman med varsin ny partner, fyra barn mellan 15 år och 5 månader och en hund. Det är så knäppt. Men så självklart.

  Orelaterad bild från en annan fin dag

  Min exman har en stor familj och alla bor på samma gata. Så där dök min fd svärfamilj upp och det var ett kärt återseende. Hans stora barn tog med Nils till närliggande golfbanan och spelade golf. De var runt vid poolen och hade så kul. Det var som en dröm.

  Jag såg på min exman och kände att det här Var så det skulle bli för oss. Det har gjort så ont på vägen, det har varit tårar och fula ord. Men det finns ändå kvar körlek och respekt och just den här dagen var så det var meningen att vi skulle vara i varandras liv. Och det var en ljuvlig känsla.

 • Böcker,  tips

  Boktips: sanningen kommer om natten – Mhairi McFarlane

  Äntligen en ny bok av en favoritförfattare! Den här handlar om fyra kompisar, bästisar, ett litet gäng som är strax över 30 år. Och en av dem dör. Saker och ting avslöjas och det kommer aldrig bli som det var.

  Den här boken var på ett vis nära mig själv vilket gjorde mig lite besviken. För jag var också i ett gäng om fyra personer där en person dog för tidigt. Så jag ville att den skulle handla om det som den händelsen handlade om för mig. Hur man försöker leva vidare, hur man alltid saknar en, det alltid finns ett hål att fylla och hur relationerna oss tre som blev kvar förändrades.

  Det gör den inte. Jag tycker att handlingen i den här boken var lite för spretig. Lite all over the place. Men som alltid var det en feel good-känsla som jag alltid uppskattar men den var inte lika roliga som tidigare böcker. Det var som en blandning av allt på något vis.

 • Böcker

  I slutet av förra veckan var vi på BVC med Majken och fick veta att hon inte växt som hon ska. Det kan bero på förkylningen hon dragits med och att hon härjar runt mer men vi får verkligen ge järnet med maten nu. Det är så klart alltid en oro och lite ledsamt när ett barn avviker från det förväntade men jag är inte så oroligt lagd så jag hoppas det löser sig med lite striktare rutiner kring ätandet.

  I helgen har vi så ledes matat barn men jag hann också med en fyra timmars vandring med Majken på babybjörn-selen. Är död o bröstryggen nu. Vi har lånat ut vår bärryggsäck som vi älskar och den behövs nog tas tillbaka för att kunna gå ut och göra lite längre utflykter.

  Igår var det bokklubbens första möte. Vi pratade om hemlängtan, miljökrisen, hur vi kan resa hem så effektivt som möjligt, döden och så lite om boken vi läst. Så underbart och mysigt. Att ha en annan att dela intresset för litteratur och språk är ljuvligt!

 • vecka

  Vecka 38

  Vi har problem med dagis igen. Nils vill inte dit. Det är rörigt med personal och ledningen också. Strul strul strul. Vi har isf gjort en deal att Nils ska vara där måndag, tisdag och torsdag. Alltså jag och Nils. På onsdag ska Nils hänga med sin bästis hör och på fredag åker vi till Sverige för att fira en jämn födelsedag.

  Jag har beställt garn till mig och böcker som jag hoppas hinner komma i veckan. Jag behöver få energi. Få känna mig duktig och kapabel. Uppskattad. Ja det är lite tungt med självkänslan just nu.

  20202019

 • vardag

  I måndags

  Jag börjar dagen med kaffe. Majken är som mest nöjd på morgonen. Då kan hon sitta och greja på med sitt ett bra tag och jag kan få lite andrum. Ett härligt sätt att börja dagen.

  Jag la i en tvätt, ammade och hade på little women. Det gör sig inte så himla tjusigt på bild men jag är samtidigt så less på alla som ska visa upp sin vardag och det mest bara är tjusigt hela tiden.

  Satt och pluggade medan Majken åt gröt. Alltså hon är såååå mammig just nu så bara hon får vara så nära som möjligt är hon nöjd. Både frustrerande och skönt. Hon är lätt att underhålla.

  Sedan fick jag panik för att klockan borde vara lunch och jag skulle ju handla och promenera osv. Insåg då att klockan var 09:44 och att stressen bara satt i min själ. Hängde runt lite till hemma. Plockade upp stök och sånt.

  Gick en promenad och pratade med min syster. Handlade lite. Glömde handla mjölk. Majken somnade. Jag åt lunch och pluggade.

  Majken var på ett riktigt dåligt humör efter sin tupplur, nästa tand är på väg upp. Efter många fruktlösa försök att distrahera henne så fick hon lite Ipren. Så skönt för oss alla. Jag kunde tex dricka lite kaffe.

  La mig och ammade och lyssnade och halvsov till P3 historia om Mozart. Har egentligen tröttnat på den podden och tycker inte de gör om lika intressanta personer längre.
  Sen sprack alla mina planer för Nils skulle hämtas och Majken sov fortfarande. Saker jag hade tänkt hinna fick helt enkelt skjutas på. Men så blir det ju ibland och det var en himla mysig stund att ligga i sängen med min bäbis i någon timme. Jag är egentligen dålig på att njuta av just det. För det finns så mycket jag vill göra och hinna men jag försöker övertyga mig om att det är mysigt och ibland är det ju faktiskt det när jag lyckas släppa alla måsten.

  Mellan 15 och 18 har jag mobilförbud. För att vara mer närvarande med Nils och bryta även hans skärmovana. Jag hängde tvätt, hämtade mat, plockade in den och fick Panik för att jag handlat för €100 och inte köpt något att äta. Vi såg några avsnitt brandman Sam. Åt middag. Utforskade vårt bokpaket från Sverige med kurslitteratur och en ny spännande kapitelbok till Nils.

  Jag pluggade lite och Nils försäkte lära mig minecraft. Kan vara världens mest förvirrade spel. Matade Majken med gröt medan V läste för Nils och sen duschad vi. Läste några kapitel till, såg en serie jag inte gillar med V, hehe… är så tråkig att se på tv med.

 • vecka

  Vecka 37

  Hela förra veckan var Nils hemma och snorade. Det drev mig till vansinne. Så nu ska han iväg till dagis igen och jag ska komma ikapp med allt jag inte gjort.

  Det jag kanske mest behöver är sömn. En förkyld bebis är inte att leka med nattetid. Eller dagtid. Men det är ju inte det lättaste att få på beställning, men förhoppningsvis lättar även Majkens förkylning så att vi får sova lite mer.

  Jag ska försöka lösa ikapp på kursen jag tar. Åtminstone en kurslitteratur-bok bör komma. Träna klart mina sista pass på utmaningen jag började för det gick inte med näsan tjock av snor. Mina svärföräldrar kommer hem igen, så jag ska umgås med dem. Majken ska till BVC.

  Och så allt det där evighetsgörat. Tvättandet och fejandet. Handla. Mysa med mina barn. Kanske ta en utflykt. Den här veckan kommer flyga förbi. Poff!

  Och på söndag! Då har jag första träffen med min bokklubb. Det är bara jag och en vän, men det räcker ju bra. Vi ska fika frukost och diskutera den första boken vi har läst. Jag är extremt peppad!

 • tips,  vardag

  Vad gör man när man är förkyld?

  I slutet av förra veckan drabbades vi av förkylning vilket höll i sig även den här veckan, så långdraget. Snor, ont i halsen och en febertopp för barnen. Klassisk förskolebasilusk alltså. Majken upplevde sin första sjukdom, tänk va länge hon varit frisk! Reagerade med att sova dåligt och vara allmänt ynklig. Lilla gumman!

  Hade gömt undan några dumle och det behövs när sömnen lyser med sin frånvaro. Ett life hack är att torka snor med tyg, dessa är från geggamoja fast helst köper jag äldre på second hand, de är så skonsamma mot huden runt näsan.

  Eftersom att förkylningen släppt ganska snabbt gick vi ut på tomten och Nils byggde en hinderbana för legogubbar. Jag älskar att vara ute med honom för han är så påhittig.

  Så tittar vi massor på tv. Vi har sett världens hemskaste sjukdomar roligt och lärorikt, även för mig. Nils älskar att uppfinna saker så maxat fredag! Är ett av hans favoritprogram. Vi blev också helt fast i Tintin, kanske det mest spännande Nils sett!

  Spelade spel gjorde vi också. Detta är egentligen life för lätt för Nils men vi hade kul.
  Vi tejpade massa papper på bordet och ritade en stad som vi sedan kunde leka med bilar i. Är mycket nöjd med den här leken för den lekte han själv och i flera dagar.

  Själv såg jag nya säsongen av gift vid första ögonkastet, Paralympics och the good doctor. Vissa bättre än det andra.